facebook
twitter

Чужбина

Президентът на Албания отмени местните избори

129
ЕПА/БГНЕС
Еди Рама

Президентът на Албания Илир Мета анулира датата за местните избори, които бе насрочил за 30 юни. В страната продължават антиправителствени протести, при които завчера отново се стигна до сблъсъци с полицията. Премиерът Еди Рама обаче увери, че вотът ще се състои.

Настоящите условия не позволяват провеждането на демократични избори и подкопават всяка възможност за започване на преговори за членство на Албания в Европейския съюз, заяви президентът Мета в изявление, разпространено от неговата пресслужба. „Изборите ще се проведат на 30 юни и социалистическото мнозинство е решено да извърши правосъдната реформа, която е от критично значение за бъдещето на Албания в ЕС“, контрира премиерът Рама в изказване пред медиите на визита в Южна Албания.

Единствената институция, която би могла да уреди спора, е Конституционният съд, но той бе разпуснат в рамките на дълбоката реформа на съдебната система.

Миналата седмица германски вестник публикува записи, на които мъж твърдял, че ще купува гласове за управляващите в Албания. Това според опозиционния лидер Лузим Баша е доказателство, че управляващите манипулират изборните резултати и така са спечелили вота през 2017 г.

Все още няма коментари

Още

В. Симеонов: Най-влиятелните и богати хора са тези, които управляват

16.07.2019

1683 19
Шепа партийци избират следващия премиер на Великобритания
Президентът насрочи местните избори на 27 октомври

10.07.2019

665 11

Влез или се регистрирай за да коментираш

×