Quantcast

Медия без
политическа реклама

Поставиха пейсмейкър на Нетаняху

Десетки хиляди демонстранти протестираха снощи в Тел Авив и в района на парламента в Йерусалим срещу съдебната реформа

23 Юли 2023
EPA/BGNES
Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху претърпя хирургическа интервенция за поставяне на пейсмейкър, след която състоянието му е добро, предаде Франс прес. Интервенцията е била извършена в клиниката "Шеба" в Тел Авив.

В нея премиерът бе приет тази нощ. Той ще остане под лекарско наблюдение в кардиологичното отделение на клиниката.

Преди седмица Нетаняху, който е на 73 години, беше отново в същата клиника заради световъртеж. Той прекара там под лекарско наблюдение една нощ. Медиците решиха тогава да му поставят холтер за следене на сърдечния му ритъм.

Новината за поставянето на пейсмейкър на Нетаняху идва в момент на големи протести в Тел Авив и в Йерусалим срещу планираната от правителството му съдебна реформа. Тя разделя обществеността вече месеци наред. Планира се днес по обед в парламента да започнат дебатите по реформата, за да може утре да има гласуване на второ и на трето четене.

Десетки хиляди демонстранти протестираха снощи в Тел Авив и в района на парламента в Йерусалим срещу съдебната реформа. Протести имаше и на други места в страната.

Според правителството реформата цели да върне баланса във властта, като намали прерогативите на Върховния съд, който правителството смята за политизиран, в полза на парламента. Критици на реформата казват, че тя ще проправи пътя към авторитарни или антилиберални отклонения на правителството.

Още по темата