Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицията не е реагирала адекватно по време на бунта в Капитолия

25 Авг. 2021

Полицията на Капитолия не е реагирала адекватно на призивите за помощ от органите на реда, които са използвали паник бутоните на своите радиостанции, търсейки незабавно подкрепление при нападението на Капитолия от поддръжниците на Доналд Тръмп на 6 януари, показва доклад, получен от ''Асошиейтед прес''.

Докладът установява, че призивите за помощ от радиостанциите на офицерите никога не са били излъчени едновременно по полицейското радио. Това е стандартна процедура, предназначена да разпространява информацията до други служители при извънредни ситуации и кризи. Изглежда, че дежурният командир не е бил информиран поне за няколко спешни привиза по системата, се казва в доклада. ''Без възможността да поискат подкрепление по време на извънредни ситуации, полицаите са изложени на риск да се сблъскат с опасни или дори смъртоносни ситуации'', се казва в доклада. ''Без да е наясно с извънредната ситуация на съответния полицай, отделът не изпраща допълнителни звена или ресурси за помощ".

Полицията на Капитолия призна, че е имало пропуски в комуникацията при събитията от 6 януари. Едно от усложненията е бил обемът на спешните повиквания, така че полицията не е успяла да реагира на всички едновременно.

Полицейските служители във Вашингтон са обезпокоени и от планирания за 18 септември протест, който ще се състои до Капитолия, и който според организаторите има за цел да поиска ''справедливост'' за стотиците хора, които вече са обвинени във връзка с бунта през януари.

Комисията, сформирана за разследване на щурма на Капитолия на 6 януари, проведе първото си изслушване във Вашингтон.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?