facebook
twitter

Чужбина

Нов политически скандал разтресе Румъния

777
 ЕПА/БГНЕС
Теодор Мелешкану беше изключен от партията си, след като си позволи да приеме социалистите да издигат кандидатурата му за шеф на Сената.

Изборът на новия председател на румънския Сенат предизвика пореден вътрешнополитически скандал, писа електронното издание "Романия джърнъл". Бившият външен министър и член на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) Теодор Мелешкану беше избран за поста, след като го издигна Социалистическата партия. Постът беше овакантен от лидера на АЛДЕ Калин Попеску-Търичану, тъй като партията му излезе от управляващата коалиция през август.  Това обаче не спря Мелешкану да приеме социалистите да издигнат кандидатурата му за председател на Сената - втория човек в управленската йерархия в Румъния след президента.

Кандидатурата на Мелешкану предизвика остро недоволство в редиците на АЛДЕ, тъй като не е получил подкрепата на съпартийците си. Той беше незабавно изключен от формацията, с което се разпадна и групата на АЛДЕ в Сената, тъй членовете й са под изискуемия минимум от 7 души. Лидерът на АЛДЕ Търичану пък обяви, че ще сезира Конституционния съд. 

Все още няма коментари

Още

Прокуратурата: Бобоков е уговарял помилване от президента на осъден

30.06.2020

Обновена

7906 237
Скандалният Муту търси нов път в живота си като национален треньор

21.06.2020

Би Би Си

81
Премиерът на Румъния плати €619 глоба за стоене без маска и пушене

30.05.2020

925 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×