facebook
twitter

Чужбина

Мистериозно изчезна осъдена прокурорка

1295
 Туитър
Бившата шефка на румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма Алина Бика.

Румънската правораздавателна система издирва осъдената на 4 години лишаване от свобода бивша шефка на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма Алина Бика, съобщават местните медии. Присъдата й бе потвърдена от Висшия касационен съд. Алина Бика е изчезнала от Коста Рика, където е било последното й известно местонахождение. Тя избяга там през 2017 г., докато течеше процедурата по обжалването на присъдата й на първа инстанция.

Алина Бика беше изправена пред съда през 2015 г. по обвинения, че се е възползвала от служебното си положение, за да издейства лека присъда за бизнесмена Овидиу Тендер, съден за финансови измами. Според обвинението Бика е оказала натиск върху подчинените си прокурори, за да може Тендер да получи условна присъда по делото.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лондон удължава визите на мигрантите, работещи в здравната сфера

31.03.2020

Обновена

17426 63
231 мед.сестри от България и Румъния пристигнаха в Австрия

31.03.2020

4915 12
50 км е опашката от тирове на ГКПП "Капитан Андреево"

22.03.2020

1640 2

Коментари

Sir Mano

В Румъния дават 4 години ефективно на прокурор!

беше изправена пред съда през 2015 г. по обвинения, че се е възползвала от служебното си положение, за да издейства лека присъда за бизнесмена О****** Т******, съден за финансови измами.

При нас обаче нещата стоят наобратно - наш Ваньо за същото, но съпроводено с колосални щети за държавата, получи повишение! ПФУ!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×