Медия без
политическа реклама

Климатични аномалии завладяха Италия

25 Юли 2023
Паднали дървета след силна буря в Милано.
БГНЕС
Паднали дървета след силна буря в Милано.

Силни бури връхлетяха Северна Италия, причинявайки смъртта на тийнейджър скаут по време на къмпинг, а горските пожари в Сицилия принудиха във вторник летището в Палермо да затвори, предава БГНЕС.

Силни ветрове, проливен дъжд и градушка връхлетяха Милано в ранните часове, наводниха улици и изкорениха дървета, много от които паднаха върху паркирани автомобили.Транспортните власти съобщиха за сериозни повреди в електрическата мрежа на града, а журналист от АФП съобщи, че водата в историческия център е била временно спряна.

Според италианските информационни агенции, в района на близкия град Бреша 16-годишно момиче на скаутски лагер е загинало, когато дърво е паднало върху палатката му. Пожарникарите евакуирали останалите членове на лагера и ги отвели в спортна зала наблизо, съобщи ANSA.

Гореща вълна е надвиснала над южната част на Италия, като агенцията за гражданска защита на Сицилия съобщи за температура от 47,6°С в Катания в понеделник.

Във вторник пожарникарите съобщиха, че през нощта са се борили с горските пожари в Сицилия, като един от тях се е приближил толкова близо до летището в Палермо, че то е било затворено за няколко часа във вторник сутринта.

Влаковите услуги също бяха сериозно нарушени. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата