Quantcast

Медия без
политическа реклама

Facebook вече се поддържа от 100% възобновяема енергия

16 Апр. 2021

Facebook достигна нулеви нетни емисии, съобщи в. ''Гардиън'', като се позова на съобщение на компанията. С това социалната мрежа цели да достигне нулеви нетни емисии в цялата си снабдителна верига до 2030 г.

Марк Зукърбърг, заяви, че компанията е намалила емисиите на парникови газове с 94% за последните три години, а операциите сега се поддържат от 100% възобновяема енергия.

With Earth Day soon, I'm happy to share that Facebook's operations are now 100% supported by renewable energy. We've...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, April 14, 2021

„Поставихме си тази цел през 2018 г. и днес сме сред най-големите корпоративни купувачи на възобновяема енергия“, написа Зукърбърг.  „Имаме сключени договори за повече от шест гигавата вятърна и слънчева енергия с 18 щата и пет държави".

Целта за нулеви нетни емисии се превърна в състезание между някои от най-големите технологични компании в света. Facebook, Google, Microsoft, Apple и Amazon са си поставили различни цели за намаляване на вредните емисии. През септември Google обяви, че не само е достигнат въглероден неутралитет, но компанията е компенсирала целия въглерод, който някога е произвеждала.

Apple обяви целта си да стигне нулеви нетни емисии до 2030 г., като отчита не само веригата за доставки, но и жизнения цикъл на всички свои продукти, включително енергията, консумирана при тяхното използване. Компанията ще засажда дървета, които ще абсорбират въглерода, равен на вредните емисии, които се отделят при зареждане на iPhone.

ОЩЕ ОТ ЧУЖБИНА

Путин отличи затворнически шеф

20 Февр. 2024

Хутите потопиха кораб, пътуващ за Варна

20 Февр. 2024

Христо Грозев разследва смъртта на Навални

20 Февр. 2024

Еди Рама пак нападна България

18 Февр. 2024

Тялото на Навални е в Салехард

18 Февр. 2024