facebook
twitter

Чужбина

Демократите печелят в два щата, избрали Тръмп

310
ЕПА/БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп закри кампанията на губернатора на Кентъки Мат Бевин на 4 ноември в Лексингтън.

Демократическата партия в САЩ спечели местните избори в два щата, подкрепили Тръмп за президент през 2016 г. Демократите взеха контрол върху законодателния орган на щата Вирджиния за пръв път от над 20 г. и обявиха победа на изборите за губернатор на щата Кентъки. Техният кандидат Анди Бешиър обяви, че печели с 49.2% срещу 48.8% за кандидата на републиканците, който в момента е губернатор, Мат Бевин. Той обаче отказа да признае загуба, защото резултатите са много близки. Бевин получи подкрепа лично от президента Доналд Тръмп, който бе в Лексингтън на последния предизборен митинг на Бевин на 4 ноември. През 2016 г. Тръмп имаше 30 процента преднина в Кентъки на президентските избори, но призивите му да се гласува за Бевин не срещнаха подкрепа тези дни.

Във Вирджиния демократите получиха мнозинство и в двете камари на щатския Конгрес. "Тук съм, за да обявя официално днес, на 5 ноември 2019 г., че Вирджиния е синя", тържествуващо обяви пред симпатизанти в Ричмънд губернаторът демократ Ралф Нортъм. В Мисисипи избирателите предпочетоха за губернатор кандидата на републиканците Тейт Рийвс срещу демократа Джим Худ. 

Междувременно на слушанията в Конгреса на САЩ завчера посланикът на САЩ в ЕС Гордън Съндланд промени показанията си, дадени миналия месец, и обяви, че е казал на представител на украинската власт, че Вашингтон вероятно няма да отпусне обещаните 400 млн. долара помощи за отбрана, ако Киев не започне разследване срещу сина на Джо Байдън, поискано от Доналд Тръмп.

Все още няма коментари

Още

Позитанец за бой се стяга

23.11.2019

ПЕТЬО ЦЕКОВ

373 5
САЩ подкрепиха протестите в Иран със самолетоносач

21.11.2019

1920 33
Милиардерът Блумбърг ще се кандидатира за президент на САЩ

21.11.2019

720 17

Влез или се регистрирай за да коментираш

×