facebook
twitter

Чужбина

Демократите пак порязаха Тръмп за стената с Мексико

424
EПА/БГНЕС
Поредният опит на Доналд Тръмп да получи финансиране за стената по границата на САЩ с Мексико удари на камък.

Демократите в американския Конгрес категорично отхвърлиха опита на президента Доналд Тръмп да изтъргува облекчаване на имигрантска програма срещу финансиране на стената по границата с Мексико, което щеше да доведе и до отблокиране на работата на федералното правителство, съобщиха агенциите. В тв обръщение той предложи да бъде удължена с 3 г. програмата за защита на млади имигранти, пристигнали незаконно като деца, както и за тези, които имат статут на временна закрила, а срещу това настоя за одобрение на искането му за 5.7 млрд. долара за изграждането на стената. С компромисното предложение Тръмп целеше и да сложи край на продължаващото месец частично спиране на работата на федералната администрация.

Демократите обаче определиха офертата като "неприемлива". "Компилация от няколко отхвърляни вече инициативи, коя от коя по-неприемливи", заяви лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Ключови думи:

Тръмп, имигранти
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Демократи в Конгреса искат импийчмънт за Тръмп

23.05.2019

231
Тръмп предложи премахване на лотарията за зелени карти

17.05.2019

1787 8
Тръмп обяви извънредно положение в защита на телекомуникациите на САЩ

17.05.2019

560

Коментари

Angel Stoichev ...
снимка на Angel Stoichev Dimitrov

Тръмп се опитва да спечели американците с тази стена. В същото време построяването и ще намали сериозно трафика на оръжие, наркотици и хора. Според мен би била полезна за САЩ. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×