Медия без
политическа реклама

Бившият премиер на Пакистан беше арестуван

09 Май 2023
Имран Хан
Имран Хан

Бившият премиер на Пакистан Имран Хан е бил арестуван от военните, докато е в Исламабад, където се очакваше да бъде изправен пред съда заради обвинения в корупция.

Фавад Чаудри от партията на Хан Tehreek-e-Insaf каза, че 72-годишният Хан е бил арестуван в сградата на съда от агенти на антикорупционния орган на страната и е отведен в неизвестна посока, предава Си Ен Ен.

Хан беше свален от поста министър-председател с вот на недоверие през април миналата година. Той твърди, че отстраняването му от власт е незаконно и е плод на западна конспирация. Хан води кампания срещу правителството на своя наследник Шехбаз Шариф, настоявайки за предсрочни избори.

Бившият пакистански премиер е обвинен в незаконна търговия с подаръци, подарени му от чуждестранни високопоставени лица, докато е бил на поста. Според него обвиненията са политически мотивирани.

През март улиците пред резиденцията на Хан в Лахор се превърнаха в бойно поле между полицията и неговите поддръжници, след като полицаи се опитаха да арестуват Хан за това, че не се е явил в съда по обвинения в корупция.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Имран Хан, Пакистан

Още по темата