facebook
twitter

Първа страница

Варненският мегабулевард претърпя трети "ремонт на ремонта"

3540
Тежки машини се справят с битума. Снимка: Фейсбук

Варненският мегабулевард “Васил Левски” претърпя трета серия от филма "ремонт на ремонта". След като през май порой събори част от надлезно кръстовище, а после се свлече насип край квартал “Максуда”, сега машини предприеха отстраняването на още една щета – битумната настилка между платната. За разлика от първите две произшествия битумът нямаше ненадеен характер, а бе положен съвсем съзнателно.

"Сега" информира за проблема преди три седмици. Той касае досега съществуващото трасе от булеварда, което бе ремонтирано по европейски проект успоредно със строежа на новата част. След ремонта цветята и ниските храсти изчезнаха от разделителната ивица. От общинската управа обясниха, че са посипани битум и трошен камък, защото зеленината пречела на видимостта на шофьорите. Освен това поддържането й щяло да е трудно при високата автомобилна скорост, пък и без нея щяло да е по-евтино. Недоволството на варненци от новата визия на отсечката обаче бе огромно, а Камарата на архитектите в България отправи официални въпроси кое длъжностното лице е взело решенията. След кратко колебание без конкретни разяснения градската управа реши да върне цветята.

"Естествено, много по-добра практика е първо да се мисли, вместо да се създават скандали и да се прахосват обществени средства, за да бъде върнато първоначалното състояние. Добра практика е и да се наказват виновните да покрият разходите", коментират архитектите.

 

Ключови думи:

Варна, булевард, цветя
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пожарът във Варна бе потушен

24.02.2020

Обновена

3456 5
Контейнер с радиоактивен скрап бе задържан във Варна

18.02.2020

632 4
От Франция до Русия бият тревога за варненския балетен конкурс

Коментари

Stern

А дори още няма Акт 16. И е нормално да няма, защото има още работи и ремонти на ремонта по него.

Но нали Баце трябваше да резне някаква лентичка преди евроизборите.

terza

iLimonofff  или  iliPortokalofff  да се изходят по въпроса!  Ако някаква си флора или фауна  ще им пречи да стигнат за 5 мин до офиса - да се забрани!

аман бе

В интерес на истината точно между "битумните" участъци има някакви небитумни такива, на които треволяци и саморасли фиданки придават доста "европейски" вид на булеварда. А иначе акт 16 може да няма, но има вече камера за "скъпи" снимки на 200-250 м от кръговото в Максуда.Не знам само дали работи, но и това ще се чуе.

blue_fish

Там винаги е било озеленено.  А и за каква висока скорост говорят, че ще пречи на поддръжката - ограничението е 50 км/ч.

Звън®
снимка на Звън®

Общинската управа е наредила да се посипят с битум и трошен камък цветята и декоративните храсти по разделителната ивица на бул. "В. Левски". Причината за това е, че агресивността и аморалното поведение на насажденията покрай булеварда е стигнала до степен на нетърпимост.  Десетки рози и хризантеми проституират безсрам и свян посред бял ден и предлагат секс на преминаващите шофьори и пешеходци. Пияни и дрогирани трендафили показват неприлични жестове и отправят цинични реплики. Преди два месеца шофьор на микробус бе нападнат и изнасилен от банда храсти лигуструм - изключително подли и извратени растения. Има случаи и на нападение над полицейски патрули като този на пресечката с улица Дубровник. Тогава група храсти Котонеастър замеря с камъни и бирени бутилки преминаваща полицейска кола и чупи предното й стъкло. Десетки са обирите и побоите над работници от озеленяването. Затова решението на общината да засипе с битум тази язва в разделителната ивица е правилно и разумно. На зъл храст - топъл битум!

Миряна Б.

Какви агресивни растения. Имаше такива, че и по-чудовищни в една научна фантастика: "Денят на Трифидите" от Джон Уиндъм. Не само Жул Верн е предсказвал бъдещето. 

Здравка
снимка на Здравка

Изсъхнали са дръвчетата засадени непосредствено до прословутото наклонено кръгово, което всъщност е елипса. Така е, във Варна се сади и сее на ангро, ама това, че трябва фиданките да бъдат засадени в пръст, а не в ''микс'' от строителни отпадъци, 'ноо важно. Така е на прословутата ''зона за отдих'' до Юнашкия салон, изсъхнали дръвчета и покрай който булевард се сетите, изобщо дежа вю до втръсване,  поддръжката се изчерпва с чат-пат коситба и толкоз. Торене, поливане, копаене, плевене, стига бе, тая от коя планета пада?

brejnev19

Моля СЕГА и другите, не живеещи във Варна  да не се намесват и да гледат английския!

Здравка
снимка на Здравка

Варненка съм, родена съм тук преди доста години в Гръцката махала и там съм отраснала, майка ми беше варненка...та така. 

brejnev19

Завистта е големо нещо! В София селяндурите дошли от видинските и монтанските села преди 20-30 г, дори не могат да мечтаят за такъв булевард. Тук Южната тангента, колко ремонта на ремонта изтърпя? Колко пъти беше затворена за движение? Ето това е тема за СЕГА.

Имате ли тук на село булевард с който от единия край на селото до другия да се стига за 3 минути? Това е времето като се качиш на мега булеварда от циганския квартал до Почивка. Преди този булевард времето беше час.

аман бе

Вчера забелязах, че пак са затворили за движение отсечката от "Бенковски" между "Нептун" и "Владислав". Имаше валяци и асфалтополагащи машини. А уж завършиха основния ремонт само преди има няма 3 месеца.

Здравка
снимка на Здравка

Уж сега полагали последния, вече ''постоянен'', устойчив, или както там се казва,  асфалтов слой на ''Бенковски''. Варна - град голям, Хидрострой не успява да огрее навсякъде, работната ръка е кът, квалифицираната такава е отдавна в чужбина, заплатите на пътищарите били едни мижави 600-700 нето, казват, за едни 40% отчисления в ''правилната'' партийна каса се говори...После защо решетките на шахтите били пет пръста над асфалта, бордюрите криви, дръвчетата изсъхнали, не знам кое се случва по-бързо - прорастване на буренак между тротоарните плочки, разместването на същите, или напукването на асфалта.

*******

Думата ''поддръжка'' варненските ресорни общински чиновници сигурно не знаят в кой речник да я търсят. А Портних ни уверяваше, че като стане кмет, ще създаде общинско предприятие за текущи ремонти и поддръжка. Те централния площад и пешеходната зона не мият, аз искам баща си и майка си. 

аман бе

Тогава за чий .... бяха положили хоризонталната маркировка, че даже и едни доста ефектни вградени в асфалта мигащи светлини на пешеходната пътека? Аз съм чувал и за доста над 40%, но дали е вярно не знам... Хората приказват какво ли не.

Здравка
снимка на Здравка

Да си дойдем на думата https://petel.bg/CHitatelski-signal--Vizhte-na-kak...

Влез или се регистрирай за да коментираш