facebook
twitter

Първа страница

Пеевски получава две години заплата за един ден работа

4260
Снимка: Архив
Делян Пеевски се е появил в настоящия парламент единствено при откриването му.

Същински антирекорд по неявяване на работа е отбелязал депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той е посетил парламента едва веднъж за последните две години. Това показва справка, предоставена от Народното събрание на гражданското сдружение БОЕЦ по Закона за достъп до обществена информация. Заплатата му обаче се изплаща, а отсъствията от пленарната зала са извинени.

Депутатът бизнесмен е бил на работа за последно на 19 април 2017 г. - деня, в който се проведе първото заседание на настоящото 44-то Народно събрание. Оттогава до 30 април 2019 г. той не се е явил на нито едно пленарно заседание, нито е участвал в работата на парламентарните комисии, макар че и до момента се води член на две - по икономическа политика и по земеделие.

Пеевски няма изказвания, не се е включвал в парламентарния контрол и нито веднъж през последните две години не е бил командирован. Законодателната му дейност се свежда до два законопроекта - промени в Закона за банковата несъстоятелност и в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения. Той обаче е съвносител и по никакъв начин не се е включвал в тяхното обсъждане, както и в гласуването им.

От парламентарната администрация отказват да отговорят директно на въпроса на БОЕЦ колко и какви наказания, дисциплинарни мерки и санкции са били наложени на Пеевски за неизпълнение на служебните му задължения. Вместо това препращат към уебсайта на Народното събрание, където се поместват наказанията за нарушения на етичните норми и на правилата за поведение на депутатите. Пеевски, естествено, няма такива, тъй като не е присъствал. От регистъра на неоправданите отсъствия се вижда, че такива редовно се отчитат на Пеевски за заседания на комисии. Това означава, че губи допълнителните пари, които се дават на депутатите за участие в комисии. За каква сума става въпрос, не е ясно.

Показателен е още фактът, че депутатът изобщо не се е възползвал от възможността да си назначи нещатни сътрудници, макар че парламентарният правилник му дава право и дори предвижда допълнителни пари за това.

НЕЯСНОТА

От БОЕЦ питат и дали Народното събрание има информация за местонахождението на Пеевски, за когото сдружението посочи, че не е известно дали въобще пребивава в България или другаде в ЕС. Въпросът е съществен, тъй като законът изисква от кандидатите за европейски избори, какъвто е Пеевски, да са живели поне през последните 6 месеца в страната или в ЕС. От парламентарната администрация обаче посочват, че тази информация „не касае дейността на Народното събрание като задължен по закона субект“.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Паметта на главния свидетел за КТБ внезапно се изпари
Номинацията на Цацаров е част от големия план
В Симитли и Челопеч са ползвани най-много преференции

07.11.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

192

Коментари

Slava
снимка на Slava

Агент Сава: просте ми, простете ми😭😭

Stern

Очеваден пример какво мисли Доган за върховната институция на страната, т.е. какво мисли за политиката в България. И колко е високо и че цялата политическа сган му изглеждат като досадни мравки.

Oxoboxo

Това е обида към парламента,като институция и обида към всички български граждани.

Minderbinder

Няма ли кой да обясни на автора и другите там, че престоят в пленарната зала не е 'работа ' ?

Gautama
снимка на Gautama

Абе то и аз като "престоявам" в службата не винаги работя, но ако не "престоявам" първо няма да ми дават пари, а пък после и ще ме уволнят. 

Jules

Майло, ти какво искаш да кажеш, че Пеевски работи "на ползу роду" докато е в Дубай, а не в пленарната зала. Тоя, дето си му взел името за ник е многократно по-умен от теб, не го излагай.

Oxoboxo

Ко? Законите вече в сараите на Доган или в Дубай ги приемате?

Хулиган

Това е обида към парламента,като институция и обида към всички български граждани.

Аз пък си мисля, че е обидно поведението на такъв народ, който търпи да се подиграват с него.

Вместо да насмете цялата тази пасмина, Пеевски и тути кванти.

А на всичко отгоре убедено вярва, че това било демокрация...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/22/parlame...

Oxoboxo

или много глупав,или много търпелив народ сме.И аз нямам обяснение,как продължава всичко като Дежавю

 

дъртреалист

Народът си е наред.

Глупавите са тези, които търсят лесни обяснения със слагане на етикети.

Просто мутроболшевишката техника на управление елиминира несъгласните и нетърпеливите.

Преди 90-та с ниски доходи и политически тормоз и рекет, а сега - поддържане на мизерни доходи и мизерни условия за предприемачество.

С което ги прогонват в чужбина, да не им се пречкат тука.

Уискито

Tози човек към когото природата, що се отнася до външният вид   се е отнесла твърде сурово  съвсем не е най-големият злодей в шайката на бг политиците. Далеч по-големи боклуци от него са го избутали на върха за да имат осемдесетте процента дебили фигура върху която да се изпразнят.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×