Медия без
политическа реклама

Пускат лифтовете на Витоша от 3 юни

През лятото цената на кабинките от Симеоново до хижа "Алеко" ще е 15 лв. на човек, 5 лв. за дете

30 Май 2023

Летният сезон на Витоша официално ще бъде открит тази събота, 3 юни. Три лифта ще работят до края на лятото, но само през уикенда при благоприятни метеорологични условия, съобщи концесионерът "Витоша ски".

15 лева ще струва билетът за изкачване с кабинковия лифт от началната станция в Симеоново до хижа "Алеко". Ако се ползва билет и за връщане - общата цена е 20 лв. За ученици и студенти цената в една посока ще е 10 лева, а в двете посоки - 15 лева. За деца до 12 години и инвалиди билетът ще струва 5 лева.

Така за едно семейство изкачването и слизането с лифта от "Алеко" през уикендите това лято ще струва около 50 лв., но ако децата са под 7-годишна възраст общата цена в две посоки ще излезе 30 лв.

От "Витоша ски" посочват, че за ползване на лифт до Черни връх има комбинирани билети "От града до върха на планината", включващи ползване на кабинков лифт Симеоново и Витошко лале 1 и 2. В една посока цената им е 20 лв., а с връщане - 30 лева. 

Пълната тарифа на лифтовете на Витоша това лято може да видите тук.

За любителите на планинско колоездене по маршрутите с различни нива на трудност лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите, а в кабинковия лифт, за първи път от години насам, ще се допуска превозването на колела, посочват от "Витоша ски". Предвидени са и специални карти за колоездач и за парапланеристи.

С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд. Участниците в състезанието ще трябва да се справят с 5 отделни състезателни отсечки с обща дължина от над 13 км и 2000 м отрицателна денивелация. Всички етапи са с високо ниво на трудност и включват множество стъмни участъци, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Ключови думи:

Витоша, лифт

Още по темата