facebook
twitter

Икономика

Овергаз връща на клиентите парите от намалената цена за синьо гориво

816
 Илияна Кирилова

"Овергаз Мрежи" ще върне на клиентите си до стотинка цялата сума, която ще получи от "Булгаргаз" за намалената регулирана цена на синьото гориво. Компанията ще спази стриктно приетите за целта изменения и допълнения в Закона за енергетиката, които са в сила от 24 април 2020 г., съобщиха от "Овергаз Мрежи".

Както вече знаете, след споразумение на Европейската комисия с "Газпром" се намалиха цените на руското синьо гориво. Българското правителство на свой ред и след преговори, получи от Москва 150 милиона лева за оскъпените доставки от август 2019 г. до март 2020 г.

Сегашните клиенти на "Овергаз Мрежи", както и на другите газоразпределителни компании, ще бъдат компенсирани чрез приспадане на сумите от текущи или бъдещи задължения.

Потребителите, чиито партиди вече не са активни – заради прекратен договор или са прехвърлени на друго лице, ще получат парите си по банков път.

Компанията ще изпрати на клиентите си изравнителен протокол и кредитно известие с фактурите за юли 2020 г.

Цените на природния газ продължават да намаляват и това е трайна тенденция. Вярваме, че те ще станат още по-атрактивни, когато се укрепи свободният пазар на екологичното гориво, посочиха от "Овергаз Мрежи".

Още

"Газпром" продаде дела си в "Овергаз Инк."

13.08.2020

3520
Цената на газа през август е с 2.25% е по-ниска от юли

01.08.2020

159 2
Евросхема поема разходите за газови конвектори, котли и радиатори