facebook
twitter

Икономика

Балчик ще ограничава автомобилите край плажа

564
В края на юни общинската управа извести в социалните мрежи, че е започнало асфалтиране на крайбрежната алея. Снимка: Фейсбук

Управата на Балчик обмисля да спре автомобилите по крайбрежната алея. „Положението е непоносимо, десетки коли спират до пясъка на плажа в района“, заяви вчера кметът Николай Ангелов. И даде срок една седмица, за да получи от собствениците на заведения идеи за регулиране на трафика. Иначе сам щял да приложи рестриктивни мерки, пускайки коли единствено нощем, които да зареждат обектите.

Всъщност проблемът е стар, изостря се всяко лято. Формално през туристическия сезон по дамбата може да се движат единствено автомобили със специални пропуски, но режимът не се спазва. Самият Ангелов призна вчера, че ограниченията се нарушават. За движението на автомобили лобират основно бизнесмените, които стопанисват обекти под комплекса „Двореца“. Не е ясно как точно ще бъде заобиколен техният интерес. Освен това алеята в момента се асфалтира в рамките на европейски проект, което прави жителите на градчето подозрителни  - опасяват се, че намеренията в полза на пешеходците са предизборни. Затова съветват да се изчака, за да се види ще се реализират ли кметските обещания.

Иначе дамбата още преди десетилетия е замислена като пешеходна панорамна връзка между Балчик и курорта Албена. Практически обаче човек трудно може да се разхожда там, притесняван от автомобилите. Това не просто разваля удоволствието от вървенето, но и създава огромни рискове от катастрофи.

 

НА БОЛАТА

И за още един достъп - риболовен, се разгоряха страсти в Балчик тия дни. Общинският съветник и бивш шеф на местния парламент Виктор Лучиянов се оплака, че рибари не могат да потеглят с лодките си от залива Болата. Тъй като достъпът за автомобили там е ограничен, а лодките се извозват до брега върху ремаркета, инспектори на РИОСВ дебнели и съставяли актове на риболовците. По-късно стана ясно, че екоинспекцията се е отказала да глобява този тип посетители. 

Ключови думи:

Балчик, автомобили
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Готов е четвъртият SEAT Leon

21.02.2020

41
Renault назначи нов генерален директор

14.02.2020

520
"Мащабната" операция откри една кола замърсител в София

12.02.2020

Обновена

10592 13

Коментари

dobadoba

'десетки коли спират до пясъка на плажа в района'

Плаж, пясък, Балчик?

Нещо не ми се връзват трите думи.

Без съмнение градчето е шик, но плаж няма.

⚓️

Не виждам на кого пречат колите там, паркоместа има предостатъчно.

Влез или се регистрирай за да коментираш