facebook
twitter

Икономика

АПИ задръсти пътя между Варна и Златни пясъци

3104
Стоян Пасев

Туристи и хотелиери северно от Варна се оплакаха от още един проблем сред и без това наситеното с трудности лято. Става дума за ремонт на пътя между Варна и Златни пясъци, който създава задръствания и рискове за шофьорите. Трасето е натоварено почти през цялата календарна година, а специално през лятото по него се движат туристически автобуси плюс много чужди автомобили. И точно в разгара на юли е предприета смяна на мантинелите. Очевидци алармираха за поставени знаци на няколко места, стесняващи пътя заради извършваната реконструкция. Доста големи задръствания се получават в района на Траката и на входа на Варна. „Работници, техника на платното… - ужас е. Сега ли намериха точно да ремонтират“, оплака се мъж, който почива в комплекс "Слънчев ден".

Но шофьорските неволи са само един от проблемите. „Да се събудиш в 7 сутринта от пневматичен чук! Каква радост! Не само туристите да почерпят, но и ние, тук живеещите“, алармираха в социалните мрежи хора, чиито домове са до резиденция „Евксиноград“.

Община Варна обяви, че няма общо с ремонта. От информации във варненски медии от началото на юли става ясно, че дейностите се извършват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

ДЪЛГООЧАКВАН ПРОЕКТ

След края на туристическия сезон пък се очаква да стартира дългоочакваният строеж на прякото трасе между Варна и Златни пясъци в района на "Трифон Зарезан". То бе прекъснато преди десетилетия заради свлачище. От тогава до днес маршрутът е обходен, удължава се с десетина километра. Наскоро варненският областен управител Стоян Пасев заяви, че свлачището вече не е активно.

 

 

 

Все още няма коментари

Още

Движението по столичния бул. "България" се възстановява отчасти утре

18.08.2019

1019 3
"Спаси София": Ремонтът на Западния парк отново е спрял

13.08.2019

1517 10
“Мерките” в разгара на лятото не спират касапницата по пътищата край морето

13.08.2019

Николай Иванов

1078 6

Влез или се регистрирай за да коментираш

×