Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ангелкова ще пълни плажовете през май - юни

Снимка: Архив
Преди няколко години министър Ангелкова представи нов рекламен клип за България с участието на куп знаменитости. Не е ясно колко от туристите, посетили впоследствие страната ни, са го гледали.

Въпреки слабия досегашен ефект министър Николина Ангелкова отново ще заложи на реклама, за да привлече повече летни туристи в България. Подготвя се механизъм за стимулиране на груповия туризъм, насочен основна към "крилата" на сезона - май, юни и септември, съобщи Ангелкова на среща с бранша в Приморско.

За целта министерството е проучило опита на традиционно силни държави в туризма като Хърватия, Гърция, Малта и др. "Продължават срещите с чуждестранни туроператори, които работят на българския пазар с чешки, полски, руски, германски и др. туристи. Целта е да се насърчат ранните записвания за следващите сезони и максимално да се разширят крилата им в рамките на 2-3 години, като нагласата е пълен капацитет да се достигне не от юли, а доста по-рано", уточни министърът. 

"Поддържаме постоянен диалог с МВнР в посока визите за туристи от Русия и Турция да станат дългосрочни", допълни Ангелкова. Тя отново се опита да омаловажи лошите летни новини със статистика: "Знаехме, че сезонът ще е тежък, но независимо от трудния юни данните за първото шестмесечие на 2019-а сочат спад от 0.3% в чуждестранните визити спрямо същия период на рекордната 2018 г." 

Ангелкова призова бизнеса да се включи в Единната система за туристическа информация, която ще стартира от 1 октомври. До тази дата бе даден гратисен период за бизнеса и общините, а след това законът предвижда санкции за всеки, който не се е регистрирал в базата данни. Идеята е чрез ЕСТИ да се обменя информация с МВР, общините, хотелите и др.

 

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?