facebook
twitter

Икономика

60% от столичани с парно имат да доплащат

371
Илияна Кирилова

Топломерите на много от абонатите на "Топлофикация-София" все още не са отчетени, заяви говорителят на общинското дружество Елизабет Павлова. Тя призова клиентите да осигурят достъп на проверяващите, за да получат реални сметки. Насрочването на резервни дати и отчитането на показанията ще е възможно до 1 октомври. След това сметките ще се формират не според реалното потребление, а  "на база", предупреди Павлова. 

Абонатите, които вече са получили изравнителните сметки за предния отоплителен сезон и имат да доплащат, е добре да го направят до 15 септември. След тази дата вече ще се начисляват лихви за закъснение. По данни на един от топлинните счетоводители около 60 процента от клиентите имат да довнасят, а около 40% са надплатили и топлофикацията трябва да им възстанови пари.

Все още обаче има доста жилища, в които не е извършен реален отчет на уредите. Ето защо от "Топлофикация София" призовават абонатите да осигурят достъп на топлинните счетоводители. 

По данни на "Техем" разходите на софиянци за парно и топла вода са пораснали средно с 200 лева за година. Ако през м.г. изравнителната сметка за апартамент с площ 50-70 кв. м е излизала средно 522 лв., тази година сумата надхвърля 720 лв.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

КЕВР: Парното няма да поскъпва

10.09.2019

333 11
Столичани платили с до 270 лв повече за последния отоплителен сезон

22.08.2019

1051 13
Сметките за парно в София се плащат без лихви до 15 септември

Коментари

Mavrodinov
Ей сега ще започне хленч и рев, колко е скъпо парното! Не, не е скъпо. Парното е най-изгодното отопление. И би било още повече, ако няма отказали се във входа.
Shaaban_bin_Robert

И комунизмът е най-добрият строй. Стига да няма несъгласни с това.

Предводител на ...

Я ми кажи, пиленце, "парното", ако не идва в дома ми, накъде отива, кой го плаща и колко"струва"?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×