facebook
twitter

Икономика

60% от столичани с парно имат да доплащат

387
 Илияна Кирилова

Топломерите на много от абонатите на "Топлофикация-София" все още не са отчетени, заяви говорителят на общинското дружество Елизабет Павлова. Тя призова клиентите да осигурят достъп на проверяващите, за да получат реални сметки. Насрочването на резервни дати и отчитането на показанията ще е възможно до 1 октомври. След това сметките ще се формират не според реалното потребление, а  "на база", предупреди Павлова. 

Абонатите, които вече са получили изравнителните сметки за предния отоплителен сезон и имат да доплащат, е добре да го направят до 15 септември. След тази дата вече ще се начисляват лихви за закъснение. По данни на един от топлинните счетоводители около 60 процента от клиентите имат да довнасят, а около 40% са надплатили и топлофикацията трябва да им възстанови пари.

Все още обаче има доста жилища, в които не е извършен реален отчет на уредите. Ето защо от "Топлофикация София" призовават абонатите да осигурят достъп на топлинните счетоводители. 

По данни на "Техем" разходите на софиянци за парно и топла вода са пораснали средно с 200 лева за година. Ако през м.г. изравнителната сметка за апартамент с площ 50-70 кв. м е излизала средно 522 лв., тази година сумата надхвърля 720 лв.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Перник остана и без парно заради авария в ТЕЦ "Република"

31.01.2020

901 10
Голяма част от Велико Търново е трети ден без парно

15.12.2019

320 1
Поредният шеф на парното в София обеща нови мощности

27.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

302 3

Коментари

Mavrodinov
Ей сега ще започне хленч и рев, колко е скъпо парното! Не, не е скъпо. Парното е най-изгодното отопление. И би било още повече, ако няма отказали се във входа.
Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

И комунизмът е най-добрият строй. Стига да няма несъгласни с това.

Предводител на ...

Я ми кажи, пиленце, "парното", ако не идва в дома ми, накъде отива, кой го плаща и колко"струва"?

Влез или се регистрирай за да коментираш