Медия без
политическа реклама

Търсят актриса за руския филм, който ще се снима в космоса

Възможно е Том Круз и руските му конкуренти да се срещнат на МКС през есента на 2021 г.

04 Ноем. 2020
Възможно е Том Круз и неговия екип да се срещнат с руската продукция на МКС, докато снимат конкурентни филми.
Възможно е Том Круз и неговия екип да се срещнат с руската продукция на МКС, докато снимат конкурентни филми.

Руската обществена телевизия обяви конкурс за главната женска роля във филма, който ще се снима на Международната космическа станция, предаде ТАСС. Продукцията с работно заглавие "Предизвикателство" е съвместен проект с "Роскосмос" и филмовото студио Yellow, Black and White, уточняват от пресслужбата на Первый канал. Според плановете снимките ще се състоят на МКС през есента на 2021 година.

В конкурса могат да участват жени с руско гражданство на възраст 24-45 години, с ръст от 150-180 сантиметра и тегло от 50 до 75 килограма. Участничките трябва да запишат видео с пробни снимки и да ги изпратят на сайта 1tv.ru/kosmos. Отсеяните 30 кандидатки ще бъдат поканени на очни кастинги. Финалистките ще бъдат зачислени към Школата на космонавтите за провеждане на съответните 3-месечни тренировки. На финалната права ще останат победителката и нейната дубльорка.

Новината, че и Русия ще снима космически филм, дойде през септември - три месеца след като американските медии съобщиха, че Space X на Илон Мъск, студиото Universal и актьорът Том Круз ще обединят сили за първия игрален филм, сниман в открития космос.

Режисьор ще бъде Клим Шипенко, заснел "Салют 7" и "Роб", а списъкът с продуцентите наброява десетина души, сред които генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин и шефът на Първи канал Константин Ернст. Сюжетът на филма предвижда полет до Международната космическа станция, който ще бъде извършен през есента на 2021 г. с руския пилотиран кораб "Союз МС".  От "Роскосмос" отбелязват, че филмът ще помогне за "популяризирането на космическата дейност на Русия и героизирането на професията космонавт". 

За октомври 2021-а е планиран и полетът на Том Круз до МКС, т.е. възможно е двата екипа да се срещнат в небето. Консултанти на кинозвездата ще бъдат американските астронавти Скот Кели и Рой Бриджис младши.

Руснаците са се пробвали да заснемат космически филм и преди - през 2000 г. актьорът Владимир Стеклов трябваше да лети за станцията "Мир", за да заснеме там филма "Клеймото на Касандра" на режисьора Юрий Кара (по едноименния роман на Чингиз Айтматов), но полетът - и съответно снимките - не се състояха по финансови съображения.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата