Медия без
политическа реклама

Румен Радев: Дъщеря ми няма договор за роля във филм

Президентът опроверга, че Дарина Радева ще се снима в следващия исторически опус на Максим Генчев

06 Яну. 2023
Румен Радев с Максим Генчев (вляво) и продуцентката на филмите му Десислава Ковачева.
Фейсбук страница на филма
Румен Радев с Максим Генчев (вляво) и продуцентката на филмите му Десислава Ковачева.

"Аз говорих с дъщеря ми за тази раздухвана истерия за нейно участие във филм и искам да подчертая, че от нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филма. Радвам се, че моите деца избраха да останат, учат и да се развиват в България въпреки политическите нрави, които непрекъснато ги подлагат на изпитания." С тези думи президентът Румен Радев отрече бушуващите в последните дни слухове около потенциално участие на дъщеря му Дарина Радева в предстоящия филм на Максим Генчев "1349". Той отговори на журналистически въпрос, зададен му след водосвета на бойните знамена на Богоявление в София.

Вчера генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се яви пред парламентарната Комисия по културата и медиите, за да отговаря по този и други въпроси. Привикването му от депутатите бе свързано с масовото недоволство и остри реакции, които предизвика филмът "Ботев" на Максим Генчев, излъчен на 2 януари и финансиран частично с бюджетни средства. Кошлуков призна, че продукцията е подкрепена с около 100 000 лева от БНТ, въпреки че и според него филмът е слаб.

Генералният директор на БНТ бе привикан в парламентарната Комисия по културата и медиите, за да отговаря на въпроси, свързани с филма "Ботев" - който предизвика остри реакции след излъчването му по обществената телевизия - и бъдещия проект на режисьора Максим Генчев, също

Корнелия Нинова от БСП бе особено агресивна в атаките, напомняйки за публикациите в редица медии, че Дарина Радева - третокурсничка в класа на доц. д-р Пенко Господинов в НАТФИЗ, ще изпълни главната роля в следващата историческа продукция на Максим Генчев "1349". Екранизацията по повестта на Иван Вазов "Иван Александър" е финансирана пък с 300 000 лева от БНТ на редовна сесия, която се проведе през юни 2022 г. Слухът, че във филма ще играе Дарина Радева, циркулира от няколко седмици, като бе пуснат в обращение от самия Максим Генчев.

На вчерашната Комисия в НС лидерката на социалистическата партия намекна, че филмът е получил пари именно заради лансирането на президентската дъщеря. Но Кошлуков в прав текст заяви, че режисьорът лъже. Според него филмът е подкрепен финансово на ниво сценарий и тепърва предстои кастинг за ролите, който ще се проведе с участието на екип от БНТ. Това щяло да стане не по-рано от март-април.

Междувременно режисьорът Максим Генчев изтри от Фейсбук профил публикацията от 18 декември, в която гръмко обявява участието на Дарина Радева във филма си.

Може да бъде изображение с 4 души и текст, който гласи 'Maksim Kolev Genchev 18 Dec 2022 една икона скоро ще оживее във филма "1349-то лето господне",с дарина радева, в ролята на царица сара-теодора!'

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?