Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полиция претърси за следи от сексуално насилие дома на Мерилин Менсън

Иззети са дискове и други устройства за съхраняване на информация

30 Ноем. 2021
EPA/BGNES
Мерилин Менсън

Властите претърсиха дома на Мерилин Менсън в Западен Холивуд в понеделник като част от разследване на твърдения за сексуално насилие, съобщава TMZ.

Менсън не е бил в дома си, когато следователи от шерифския отдел на окръг Лос Анджелис са влезли, за да изпълнят заповедта, според сайта, който се позовава на източници от правоохранителните органи.

Властите са събрали и отнесли със себе си „устройства за съхраняване на информация в цифров вид“ от дома на Менсън.

В понеделник вечерта говорителка на шерифската служба каза, че е запозната с публикацията, но не може да потвърди претърсването, нито да съобщи подробности.

Детективи от офиса на шерифа на окръг Лос Анджелис започнаха разследване на Менсън във връзка с доклади за домашно насилие между 2009 и 2011 г.

Срещу рок звездата, чието истинско име е Брайън Уорнър, има обвинения в нападения и злоупотреби от много жени, включително бившата му годеница, актрисата от сериала „Западен свят“ Евън Рейчъл Ууд. Тя посочи Менсън като свой насилник за първи път в публикация в Instagram през февруари.

Някои от  обвинителките на Менсън са завели дела, като например актрисата от „Игра на тронове“ Есме Бианко. В делото, заведено във федерален съд, тя твърди, че е била  малтретирана от Менсън сексуално, физически и емоционално.

По думите ѝ Менсън е лишавал Бианко от храна и сън, заключвал я е в спалнята, бил я с камшик, измъчвал я е с електрически ток и е заплашвал да я изнасили през нощта, пише в документите по делото.

Статия в списания Rolling Stone по-рано този месец описа, че певецът е заключвал жени в звукоизолирано помещение, наричано от него „Стаята на лошите момичета“, като форма на наказание.

Менсън отрича обвиненията. Според неговия адвокат Хауърд Кинг те са „доказуемо фалшиви“.

Още по темата