Медия без
политическа реклама

Прокуратурата разследва Тил Линдеман от Rammstein за секс тормоз

Започнало е предварително съдебно производство срещу музиканта след обвинения на фенки

15 Юни 2023
Тил Линдеман отрича всички обвинения, наричайки ги "изцяло неверни".
ЕРА/БГНЕС
Тил Линдеман отрича всички обвинения, наричайки ги "изцяло неверни".

„Срещу вокалиста на германската рокгрупа Rammstein Тил Линдеман е образувано наказателно производство по член за изнасилване, съобщи Bild. Според изданието разследването е започнало след два различни сигнала, като едните свидетелски показания са били получени от полицията в Берлин, а другите – в прокуратурата. Самоличността на предполагаемите жертви и подробности по криминалния случай, предизвикал наказателното дело, засега не се разкриват.

„Срещу Тил Линдеман е започнато предварително производство по обвинения, свързани със сексуални престъпления и разпространение на наркотици“, каза говорител на прокуратурата в изявление, цитирано от Rolling Stone, добавяйки, че те са започнали разследването по собствена воля и няма да правят допълнителни коментари, за да не го застрашат.

В края на май стана известно за обвиненията срещу Тил Линдеман за добавяне на наркотични вещества към напитката на фенка. 24-годишната ирландка Шелби Лин твърди, че музикантът дал на нея и на други момичета да пият сервирана текила зад кулисите в антракта на концерт във Вилнюс, Литва. След това, по думите на предполагаемата пострадала, солистът реагирал агресивно на отказа й да прави секс с него. Лин добавя, че по време на втората част на шоуто не била на себе си и почти нищо не запомнила, вероятно поради въздействието на дрогата в питието. Все пак тя уточнява, че Тил Линдеман не я е докоснал, а приел, макар и гневно, отказа й и тя никога не е твърдяла, че я е изнасилил.  

По-късно бе съобщено, че Rammstein, след появата на обвиненията към Линдеман, са уволнили руската си сътрудничка Алена Макеева, която неофициално имала функциите на кастинг директор и фейс контрол, подбиращ момичетата, които да бъдат канени при музикантите зад кулисите на сцената и на техните афтър-партита.

Според публикации в различни германски медии, на Линдеман все още не са предявени обвинения, но Берлинската прокуратура се е заела с разследването за евентуални сексуални посегателства. Рразследването е било обявено при закрити врата пред членовете на правната комисия в берлинския Бундестаг (парламента).

Адвокатите на Тил Линдеман обявиха, че ще се предприемат правни действия в отговор на обвиненията за сексуални посегателства към фронтмена на най-популярната германска група в света. Самият Линдеман категорично отрича тези обвинения, наричайки ги „без изключение неверни“.

След като историята на Лин широко се разпространи в мрежата, и други жени излязоха с твърдения, че са били потърсени от кастинг директорка, която искала да им уреди среща с Линдеман. Една от тях, пише Guardian, разказва, че припаднала и когато се свестила, Линдеман бил върху нея. Обвинителката, обявена като Кая Р., твърди, че след концерт във Виена през 2019 г. някой я поканил да отиде на афтър парти с Линдеман. Тя пила много и накрая изгубила съзнание. Когато се събудила с Линдеман отгоре й, той я попитал дали иска да спре. Тя казала, че не разбира какво се случва и той, в крайна сметка, се отстранил.

Миналата седмица Rammstein публикуваха изявление на немски в своя профил в Инстаграм, в което се казва, че искат феновете им да се чувстват сигурни и комфортно на концертите им. Групата също така призова почитателите си да не нападат Лин или други обвинители. „Те имат право на начина, по който виждат нещата. Но ние, групата, също имаме право – а именно да не бъдем предубедени“, написаха музикантите.

Организации за защита на жените и политически лидери се мобилизират, за да наложат отмяна на концертите на „Рамщайн“ в Швейцария и Австрия след обвинения срещу фронтмена и текстописец на немската метъл група в сексуални посегателства, съобщава АФП.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата