Медия без
политическа реклама

Панайот Панайотов се завръща в Бургас с "Мижав интерес"

Момчето, което говори с морето, ще пее на Spice Festival заедно с Шаги, Араш, "Джипси кингс" и други звезди от 90-те

03 Авг. 2022

"Момчето, което говори с морето" - а напоследък предизвика бурен медиен интерес със своята крилата фраза "мижав интерес", използвана в конфликта му с Кичка Бодурова - е най-новото попълнение в афиша на Spice Music Festival. Голямото събитие ще се проведе за четвърта поредна година на пристанище Бургас, като тридневната програма продължава от 5 до 7 август.

На сцената ще се качат носителят на две награди "Грами" Шаги, шведският изпълнител с персийски корени Араш, любимците на няколко поколения "Джипси кингс", изпълнителите на хита на 90-те "Макарена" - Лос дел Рио, DJ Саш, Белини, Дарио Джи и много други позабравени изпълнители на хитове от 90-те. За пръв път тази година фестивалът ще тече на две сцени едновременно.

Що се отнася до Панайот Панайотов, той ще изпълни предпремиерно в Бургас своята нова песен "Мижав интерес", чиято официална премиера се очаква през септември. Парчето със закачлив текст той записа заедно с Deep Zone, след като в края на юни стана ясно, че ветеранът няма да пее на предварително уговорения с Кичка Бодурова концерт в Летния театър на Бургас заради "мижав интерес" и редица организационни неразбирателства. "Това е музикалната комична версия на скандала с концерта, на който Панайот Панайотов не пя". Решихме да се позабавляваме и да го увековечим с песен" – споделя DJ Диян Соло от Deep Zone, на когото хрумва идеята. Концертът с участието на "момчето, което говори с морето" ще е на 7 август, а три дни по-късно Панайот Панайотов ще има самостоятелна изява и в София. 71-годишният певец, роден в Айтос, е познат на бургаската публика поне от четири десетилетия. През 1980 г. младият изпълнител печели конкурса "Бургас и морето" със своя първи и най-голям шлагер.Следват "Обич", "Бащината къща", "Шопкиня", "Охридското езеро", "Тамбуро моя" и др. 

Билети за фестивала Spice се продават на https://ticketstation.bg/bg/p3214-space-music-festival, като може да се избира между тридневни, комбинирани и еднодневни пропуски. Членовете на Fest Club могат да се възползват от 25% отстъпка при покупка на някой от последните тридневни билети за фестивала, а еднодневни билети на преференциална цена от 60 лв. могат да се намерят в магазините "На тъмно" в цялата страна.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата