Медия без
политическа реклама

Обещаваща белгийска пост-пънк група идва за втори концерт у нас

Whispering Sons ще свирят на 21 май в столичния клуб "Строежа"

Първото гостуване на Whispering Sons в България ще е на 21 май.
Фейсбук
Първото гостуване на Whispering Sons в България ще е на 21 май.

Втория си концерт в България ще изнесе белгийската пост-пънк група Whispering Sons. Събитието ще е на 21 май в столичния клуб "Строежа", който от няколко месеца се намира вече на ул. "Георги С. Раковски" 116.

Още от дебютния си албум Image през 2018 г. формацията загатна за големия си потенциал, който разви в Several Others (2021), а сега вече планираният да излезе през февруари трети студиен запис The Great Calm се очаква да бъде тяхната заявка за по-голям пробив. Резонно, Whispering Sons вече има покани за участия в значими летни фестивали, сред които и най-големият в Белгия (а и един от топ фестовете в Европа) - Rock Werchter.

Музиката на Whispering Sons е повлияна от пионерите в жанра Joy Division, а в по-нов план донякъде и от нашумелите ирландци Fontaines D.C. и The Murder Capital. В същото време стилът е някак разпознаваем и автентичен, благодарение на вокалистката си Фене Кюпенс. Белгийската група е известна и с пълните си с енергия изяви на живо. Те бяха видени от българската публика за пръв път през есента на 2019 г.

Организаторите от Fest Team вече предлагат билети за концерта на 21 май в мрежата на Ticketstation. Първоначалната цена е 33 лв., а след това пропуските ще струват по 44, 55 и 66 лв. при изчерпване на всяка категория.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

музика, концерт, Строежа, Fest Team

Още по темата