Quantcast
Млад български дизайнер облича Соня Йончева за концерта в София | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Млад български дизайнер облича Соня Йончева за концерта в София

Световноизвестното сопрано ще пее на 31 август заедно с Пласидо Доминго
947
 снимка: Виктор Сантяго
Соня Йончева

Млада българска дизайнерка ще облече Соня Йончева за галаконцерта в София, който оперната звезда ще изнесе на 31 август заедно с Пласимо Доминго. Преди няколко месеца примата обяви конкурс на тази тема, вярна на желанието си да поощрява млади български таланти. 30 кандидати представиха своите проекти, а изборът на певицата е Ваня Нецева. Именно тя ще създаде сценичния тоалет, който Йончева ще носи на спектакъла пред катедралния храм "Св. Александър Невски".

"Бях впечатлена от детайлите, чрез които долових колко много Ваня ме е опознала като посока и стил. Очарована съм, че в България има толкова много  талантливи дизайнери, което направи изборът също толкова труден. Ваня най-силно отговаряше на това, което търсим като талант, а именно персоналност, чувствителност и личен подход към това, което прави. Много се радвам да видя колко млади и даровити дизайнери има в България!", споделя Соня Йончева.

Победителката Ваня Нецева е завършила моден дизайн в Нов български университет под ръководството на Веселин Йорданов (работил в модна къща за висша мода „Grès Paris"). От години тя изработва сценичните тоалети на Поли Генова, Михаела Филева, Дара Екимова, Тита, Преслава и други изпълнителки. След завършването на образованието си работи за българска модна линия за жени. Създава и свой моден бранд за сватбени рокли „Ваня Нецева". Победителката получава награда от 2000 лева за проекта си и покриване на всички разходи по създаването на тоалетите за концерта.

Междувременно Соня Йончева продължава с успехите си по световните сцени. След Виена, тя се завръща в Милано на сцената на "Ла Скала", където през новия сезон ще пее в оперите "Джокондата" и "Федора". Албумът й „Rebirth" получи три номинации за престижните награди "ОПУС класик" в Германия и продължава да е сред най-продаваните в света в раздел "опера".

Оперната звезда ще пристигне в София заедно със семейството си няколко дни преди концерта, за да покаже лично забележителностите на столицата на Пласидо Доминго и съпругата му Марта Доминго.

От Столична община, която е партньор в организацията на концерта, планират специален пропускателен режим в деня на събитието. 5000 седящи места ще бъдат подредени при всички мерки за спазване на дистанция на площада пред катедралния храм. Специална сцена и осветление ще допълнят блясъка на очакваното музикално събитие, в което ще участва Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров. Билети за дългоочакваното събитие могат да се купят в касите на "Изипей" и онлайн от https://epaygo.bg/3107431516, а цените са между 50 и 300 лева.

 

Още

Деветте живота на най-късата улица в София

17.07.2021

2447
В неделя таблата на спирките в София няма да работят

17.07.2021

348
Характерното за Вацлав Хавел сърце ще се появи и в София

03.07.2021

2428