Медия без
политическа реклама

Мирей Матийо проговори за топлите си отношения с Путин

Френската естрадна легенда смята, че руският народ стопроцентово подкрепя своя лидер

19 Авг. 2022
Closermag.fr

Френската естрадна легенда Мирей Матийо разказа за топлата си връзка с руския президент Владимир Путин в интервю за в. Nice Matin. В него певицата признава, че се отнася към Путин не само като към държавен глава, а като нещо много повече, тъй като се познава с него и той е един от най-големите й фенове. „Това е лично… Моите отношения с него са различни от отношението просто към държавен глава, защото той няколко пъти ме е приемал лично, когато съм пяла там“, отговаря Матийо на въпрос на журналиста дали и досега се възхищава на стопанина на Кремъл, както бе заявила преди няколко години.

76-годишната Мирей призова в изказването си от ваканционната си къща в Сен Тропе за дипломатическо решаване на конфликта в Украйна и сподели, че обича и руснаците, и украинците. „Думата „война“ трябва да бъде забранена в речника“, каза певицата на шансони. Тя смята, че трябва да има среща Путин-Зеленски и да се намери дипломатически изход. 

Изнасяла неведнъж мегаконцерти на Червения площад в Москва, Мирей Матийо не е изненадана от мълчанието на руснаците след нахлуването в Украйна. „Разбира се, руският народ на 100% поддържа своя президент. Това е много типично по руски. Ако не познавате добре страната, няма как да го разберете“, смята френската звезда. „Русия е велика страна. Руснаците обичат Франция и това е народ, който остава скъп за сърцето ми“, казва още тя.

Мирей Матийо е добре позната и обичана в държавите от бившия социалистически лагер. През октомври тя ще се завърне на сцената с дати в Словакия, Чехия и България. Някои от концертите като тези в Братислава и София бяха неколкократно отлагани заради пандемията от Covid-19. Дългоочакваната първа среща на певицата с българската публика най-сетне трябва да се състои на 24 октомври в Зала 1 на НДК. Концертите в Прага или Бърно са нови дати, които предхождат турнето на Мирей Матийо за 60-годишнината от началото на кариерата й. В края на август по традиция тя трябваше да е почетен гост на ежегодния фестивал „Спаская“ на Червения площад в Москва, но в сегашния международен политически контекст вероятно ще пропусне това участие.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?