facebook
twitter

Култура

"Матрицата" се завръща с оригиналните герои и екип

191
 Снимка: Архив
"Матрицата" бе един от култовите фантастични филми от края на XX век.

Eдин от емблематичните филми на 90-те години - "Матрицата", се завръща. Ще се снима четвърта част с участието на Киану Рийвс и Кери Ан Мос в ролите на Нео и Тринити, съобщи "Варайъти", цитирайки шефа на "Уорнър". Новината бе обявена по случай 20-годишнината на кинохита, който ще има юбилейни прожекции в САЩ от 30 август.

Сценарист, режисьор и продуцент на новата глава от сагата е Лана Уашовски. Преди да си смени пола, тя се казваше Лари (Лорънс) Уашовски и заедно с брат си Андрю създадоха оригиналния филм и неговите две продължения. Анди днес е Лили Уашовски и по първоначални данни няма да има участие в проекта. Съсценаристи са Александър Хемон и Дейвид Мичъл. Все още има някои неясноти около сюжета и участниците, например под каква форма ще присъства важният персонаж Морфей и ще бъде ли нает по-млад актьор на мястото на Лорънс Фишбърн.

Новината за третото продължение бе обявена от Тоби Емерих, президент на "Уорнър брос пикчърс". "Вълнението ни е безкрайно", коментира той. "Лана е истински визионер - оригинален и уникален с креативността си автор на филми - и сме развълнувани от това, че тя пише, режисира и продуцира тази нова глава." Самата Уашовски казва, че посреща с радост завръщането на историята на големия екран, защото много от идеите, които филмът е засегнал преди 20 години, "са още по-актуални днес". 

"Матрицата" излезе през 1999 г. и бе един от култовите фантастични филми за края на миналия век. Заедно с продълженията "Презареждане" и "Революции" той донесе над 1.6 млрд. долара приходи от прожекции по целия свят. Очаква се снимките за четвъртата част да започнат през 2020 г.

Все още няма коментари

Още

"Матрицата 4" излиза през май 2021 г.

13.12.2019

224
Ще се снима продължение на "Матрицата" със стария екип

21.08.2019

1049 8
България не успя да се измъкне от наблюдението в Страсбург

Влез или се регистрирай за да коментираш

×