Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Матрицата" се завръща с оригиналните герои и екип

22 Авг. 2019
Снимка: Архив
"Матрицата" бе един от култовите фантастични филми от края на XX век.

Eдин от емблематичните филми на 90-те години - "Матрицата", се завръща. Ще се снима четвърта част с участието на Киану Рийвс и Кери Ан Мос в ролите на Нео и Тринити, съобщи "Варайъти", цитирайки шефа на "Уорнър". Новината бе обявена по случай 20-годишнината на кинохита, който ще има юбилейни прожекции в САЩ от 30 август.

Сценарист, режисьор и продуцент на новата глава от сагата е Лана Уашовски. Преди да си смени пола, тя се казваше Лари (Лорънс) Уашовски и заедно с брат си Андрю създадоха оригиналния филм и неговите две продължения. Анди днес е Лили Уашовски и по първоначални данни няма да има участие в проекта. Съсценаристи са Александър Хемон и Дейвид Мичъл. Все още има някои неясноти около сюжета и участниците, например под каква форма ще присъства важният персонаж Морфей и ще бъде ли нает по-млад актьор на мястото на Лорънс Фишбърн.

Новината за третото продължение бе обявена от Тоби Емерих, президент на "Уорнър брос пикчърс". "Вълнението ни е безкрайно", коментира той. "Лана е истински визионер - оригинален и уникален с креативността си автор на филми - и сме развълнувани от това, че тя пише, режисира и продуцира тази нова глава." Самата Уашовски казва, че посреща с радост завръщането на историята на големия екран, защото много от идеите, които филмът е засегнал преди 20 години, "са още по-актуални днес". 

"Матрицата" излезе през 1999 г. и бе един от култовите фантастични филми за края на миналия век. Заедно с продълженията "Презареждане" и "Революции" той донесе над 1.6 млрд. долара приходи от прожекции по целия свят. Очаква се снимките за четвъртата част да започнат през 2020 г.