Quantcast

Медия без
политическа реклама

Първи поглед към втория "Жокер"

Лейди Гага ще изиграе ролята на Харли Куин в "Лудост за двама"

12 Дек. 2022
Warner Bros

Режисьорът на "Жокера" Тод Филипс показа първи кадър от продължението на касовия трилър, което вече снима. В него Хоакин Финикс, носител на "Оскар" за ролята на Артър Флек, се завръща като комиксовия злодей.

"Жокера 2" носи подзаглавието Folie À Deux - "Лудост за двама". Сюжетът остава тайна, но е известно, че персонажът ще прекара известно време в приюта за психично болни и опасни престъпници Аркам, където посрещна финала на първия филм от 2019 г. 

Към екипа на продължението се присъедини певицата Лейди Гага, вече популярна и сред кино ценителите с ролите си в "Роди се звезда" и "Домът на Гучи" (и дори носителка на "Оскар", само че не за актьорско майсторство, а за песен към първия). Тя ще изиграе поредната екранна версия на Харли Куин. 

В "Жокера: Лудост за двама" участват още Брендън Глийсън, Катрин Кийнър и Зази Бийтз, чиято героиня от първия филм се завръща. Съсценарист на филма е Скот Силвър, а премиерата е на 4 октомври 2024 г. 

"Жокера", посветен на главния антагонист на супергероя Батман от вселената на DC Comics, излезе през 2019 г. Зад това име се крие Артър Флек – неуспял комик с особено заболяване, който постепенно изпада в лудост и нихилизъм и инициира кървави размирици в загниващия Готъм Сити. Филмът донесе приходи от над 1,07 милиарда долара в световен мащаб и получи 11 номинации "Оскар", като спечели две от тях: Хоакин Финикс бе отличен като най-добър актьор във водеща мъжка роля, а композиторката Хилдур Гуднадотир – за най-добър саундтрак. Преди това "Жокера" спечели и "Златен лъв" от фестивала във Венеция.

С пресен "Златен лъв" от най-стария кинофестивал в света - този във Венеция, и суперлативни рецензии от първите си прожекции, "Жокера" се очертава като един от хитовете на предстоящия сезон.

 

Още по темата