Медия без
политическа реклама

Лейди Гага ще играе Харли Куин в "Жокера 2"

Продължението ще излезе на 4 октомври 2024 г.

05 Авг. 2022
Warner Bros
Хоакин Финикс като Жокера.

Продължението на филма „Жокера“ на режисьора Тод Филипс вече е с насрочена от Warner Bros. премиерна дата, съобщи Deadline. Сикуелът ще излезе на екран на 4 октомври 2024 г. под заглавие „Жокера: Лудост за двама“ (Joker: Folie à Deux). В главната роля отново ще бъде актьорът Хоакин Финикс, а в образа на злодейката Харли Куин ще влезе Лейди Гага. Нейното участие в комиксовата адаптация бе потвърдено с кратък музикален тийзър. Досега в ролята три пъти се е превъплъщавала Марго Роби.

По-рано режисьорът Тод Филипс („Борат“) беше публикувал в своите страници в социалните мрежи как Хоакин Финикс чете сценария на бъдещата втора част на филма. 

Според изданието снимките ще започнат през декември. Известно е, че действието в историята ще се развива основно в психиатрична болница във въображаемия град Аркам.

Психологическият трилър „Жокера“ излезе през 2019 г. Той е посветен на главния антагонист на супергероя Батман от Вселената на DC Comics. Жокера е Артър Флек – психичноболен, неуспял комик, който постепенно изпада в лудост и нихилизъм, като вдъхновява кървава социална революция в загниващия Готъм Сити. Филмът донесе приходи от повече от 1,07 милиарда долара в световен мащаб и получи 11 номинации за наградите „Оскар“, като спечели две от тях: Хоакин Финикс бе отличен като най-добър актьор във водеща мъжка роля, а композиторката Хилдур Гуднадотир – за най-добър саундтрак.

Още по темата