Медия без
политическа реклама

Коледа идва на 16 декември с "Аватар 2"

02 Ноем. 2022

Епична война: това ще видим в едно от най-дългоочакваните продължения в киното, "Аватар: Природата на водата" според втория официален трейлър на суперпродукцията, разпространен днес. След дълга поредица забавяния, отнели 13 години, филмът на Джеймс Камерън идва в кината по света и у нас на 16 декември.

Действието се развива 10 години след оригиналния филм, който пък бе ситуиран в 2154 г. Познатите ни сини персонажи Джейк и Нейтири са вече семейство и имат четири деца. В ролите на коренното население от планетата Пандора отново ще влязат Зои Салдана и Сам Уортингтън; Стивън Ланг пък ще се завърне като злодея полковник Куорич. 

"Историята е за семейството, за стремежа на семействата си да останат заедно и за това докъде можем да стигнем, за да се защитим един друг и да защитим дома си", разказа пред Variety Сигорни Уийвър, която също ще се завърне във филма, но в нова роля. "До голяма степен историята е базирана на семейството на Джеймс Камерън и радостта, която то му носи; също и колко уязвим си, когато имаш деца."

Сред новите попълнения в актьорския състав са Кейт Уинслет, Мишел Йео, Клиф Къртис, Еди Фалко. 

Трейлърът на "Аватар: Природата на водата" не разкрива почти нищо за сюжета на филма, но показва зашеметяващи кадри във въздух и вода. Актьорският състав е тренирал със специалисти гмуркачи, за да успее да задържа дъха си максимално дълго за заснемането на сложните подводни сцени. По-рано тази година Зои Салдана заяви в интервю, че личният й рекорд под вода, без да диша, е пет минути. 

Също както в оригиналния "Аватар" от 2009 г., Джеймс Камерън е режисьор, сценарист, продуцент и монтажист. Джон Ландау и Питър Тобиянсен са копродуценти, а за сценария са помагали и Рик Джафа, Аманда Силвър, Джош Фридман и Шейн Салерно. Филмът ще бъде дълъг три часа, което е дори повече от 162-те минути на оригинала.

"Аватар" донесе приходи от над 2.8 милиарда щатски долара, оставайки на върха на боксофиса десет години, докато не бе изместен от "Отмъстителите: Краят". Господството на комиксовите супергерои обаче трая кратко - през пандемичната 2020 г. "Аватар" спечели още няколко милиона от нови прожекции в Китай и се върна на върха. В момента общите приходи на филма наближават 3 млрд. долара ($ 2 923 905 528), тъй като през септември и октомври той имаше нови прожекции, целящи да подготвят старите фенове и новите поколения за продълженията.

Филмът е продукция на вече несъществуващото студио 20th Century Fox, което бе погълнато от конгломерата "Дисни". На 67-годишния Камерън принадлежи и предишният касов рекордьор в киното - "Титаник" (1997 г). През последния четвърт век той не е работил върху други филми.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата