Медия без
политическа реклама

Уил Смит с първа роля след шамара на "Оскарите"

Актьорът ще се завърне в продължението на филма "Аладин"

25 Яну. 2023
Уил Смит в "Аладин" на Гай Ричи.
Disney
Уил Смит в "Аладин" на Гай Ричи.

Американската кинозвезда Уил Смит получи първа нова роля почти 10 месеца след скандала на последната церемония за връчването на наградите "Оскар", съобщи таблоидът The Sun. Актьорът ще се върне към образа на Джин в продължението на филма "Аладин"от 2019 г. Според изданието героят на Смит ще има по-голямо място, отколкото в оригиналния филм. "Аладин" на Гай Ричи бе игрален римейк по анимацията на Disney от 1992 г.

Сценарият на филма, който е в процес на писане, само частично ще се основава на близкоизточния фолклор от "Хиляда и една нощ", а снимките може да започнат в края на тази година. "Това ще бъде един от първите филми, в които Уил ще се снима след шамара на Оскарите, и е доста изненадващо, като се има предвид, че ще бъде филм за деца. Той е свършил много работа върху себе си и всички са съгласни с това, че до момента на излизането на филма неприятностите ще бъдат в миналото", коментира източник от киноиндустрията.

Филмът от 2019 г., режисиран от Гай Ричи, направи спечели повече от 1 млрд. долара в боксофиса. Освен Уил Смит в продължението се очаква да се върнат и Мена Масуд като Аладин, и Наоми Скот като принцеса Жасмин.

В края на март м.г. на връчването на наградите "Оскар" водещият Крис Рок нетактично се пошегува с прическата на съпругата на Уил Смит – актрисата Джейда Пинкет Смит, която се лекува от алопеция. След тази закачка Уил Смит излезе на сцената и удари Рок по лицето, като се развика да не смее да се подиграва с жена му. След инцидента Американската киноакадемия забрани на актьора да участва в нейните събития за 10 години напред, включително и да присъства на връчването на "Оскарите". На фона на скандала Уил Смит, който минути по-късно получи Академичната награда за ролята на Ричард Уилямс в биографичния филм за сестрите тенисистки Винъс и Серина Уилямс, сам се отказа от членство в Академията.

Последният излязъл засега филм с участието на Уил Смит е "Еманципация" на Антъни Фукуа, в който той играе избягал роб в Южните щати в навечерието на Гражданската война. Той е заснет преди инцидента на церемонията, а премиерата му беше през декември по Apple TV+. Очакваше се тематиката да привлече гласуващите и филмът да получи номинации "Оскар" въпреки лошата слава на Смит, но това не се случи.

Още по темата