Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борат 2: на мушката на Барон Коен са Тръмп, Епстайн и Джулиани

Вече готовият филм е под надслов "Подарък от порнографска маймуна за вицепремиера Майк Пенс в полза на наскоро намалялата нация на Казахстан"

29 Септ. 2020Обновена
Саша Барон Коен в ролята на Борат Сагдиев, журналист от казахстанска телевизия.

Саша Барон Коен обяви, че по време па пандемията е заснел продължение на своя хит „Борат“ и вече е направил тестови прожекции, написа вчера „Гардиън“.  

Съобщенията, че актьорът работи по продължение на комедийно-документалния си хит от 2006 г.. „Борат: Културен обмен с Америка за напредък на великия братски казахстански народ“, набират темпо с новината, че филмът вече е депозиран в Гилдията на сценаристите в Америка - приемането на предложенията за наградите на Гилдията започна от 28 септември, крайният срок е 11 декември. 

Заглавието на новия филм Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Michael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan е дори още по-добро от първото - то е цял хумористичен разказ. Може да се преведе на български като „Борат: Подарък от порнографска маймуна за вицепремиера Майк Пенс в полза на наскоро намалялата нация на Казахстан“.

Филмовият уебсайт Collider пръв съобщи новината, че „Борат 2“, заснет по време на коронавирусната пандемия, вече е готов и дори е имало специални прожекции. Според изданието подробностите за сюжета още са много оскъдни, но „Борат вече не е малко известният казахстански тв репортер, какъвто игра в оригиналния филм от 2006 г. Обществеността го разпознава и сега той трябва да мине „под прикритие“, за да прави нови интервюта“. Един източник го описва като „Коен, който играе Борат, който играе Коен“, но други отричат това. В статията е включен и видеоклип с актьора, носещ известните черни мустаци и неугледния сив костюм, заснет в Лос Анджелис в средата на август. 

Borat 2 filming spotted in Los Angeles, 2020. From @alexandheir on TikTok. #movie #2020 #production #clip #film #scenes #action #comedy #watch #spot #spotted...

Премиерата на „Борат" ще бъде на стрийминг платформата Amazon Prime Video, потвърди Variety. Кога точно филмът ще бъде пуснат още не се знае, въпреки че според някои източници ще дебютира преди президентските избори, които са на 3 ноември. Amazon отказа да потвърди официалното заглавие за последващи действия.

Има и още много неизвестни. Миналата година стана ясно, че ролята на Памела Андерсън във филма толкова е обидила тогавашния й съпруг Кид Рок, че е станала причина за развода им. Ще видим ли спасителката от плажа в продължението? Върнал ли се е оригиналният режисьор на „Борат" Лари Чарлс („Успокой топката“)? 

Друг сайт, TheFilmStage, се включи с някои допълнителни подробности.  Според тях „Връзката между Тръмп и Епстейн, както и коронавирусът са в центъра на разказ, в който се появяват Майк Пенс, Руди Джулиани и … засега ще запазим в тайна най-интересното. Но научихме, че кариерата един политик ще бъде провалена и могат да се очакват реакции и съдебни дела“. 

Но вече знаем защо напоследък се появиха няколко видеа с Барон Коен, за които няма обяснение.

Преди месец бившият кмет на Ню Йорк и настоящ съветник на Тръмп Руди Джулиани съобщи, че повикал полиция след като истеричен човек в розови бикини е прекъснал негово интервю. А после се сетил, че това е бил Барон Коен. 

Коен бе забелязан под прикритие и на митинг на крайнодесни - карайки ги да пеят кънтри с думите “Обама, какво да го правим, да го инжектираме с китайски грип.” Появата му беше осъдена от член на местния градски съвет, който я нарече „шамар в лицето на чудесните хора, които организираха това събитие“. За организатор на митинга се смята вашингтонският клон на крайнодясната паравоенна групировка "3 процента".

Ефикасността на мерките за отстраняване на Барон Коен и екипа му от събитието беше поставена под въпрос, след като актьорът беше забелязан по-късно да снима интервюта с „възмутените“ организатори. Сцената припомня друга подобна в една от ранните телевизионни изяви на Борат в шоуто Da Ali G, когато той развълнува публиката  в кънтри-енд-уестърн клуб в Аризона с уж казахска песен в припева на която се повтаряше „хвърли евреина в кладенеца“.  

***
Първият филм „Борат“ беше успешен и сред критиците, и в комерсиално отношение, като събра $262 милиона приходи и спечели „Златен глобус“ за Барон Коен и номинация за ”Оскар" за сценарий. През 2009-а „Гардиън“ го обяви за втория най-добър филм в първите 10 години на ХХI век. Но Саша Барон Коен беше категоричен тогава, че няма на прави продължение. 

Впоследствие сатиричният сериал „Коя е Америка?“, в който дегизираният по различни начини Коен интервюира обществени фигури в САЩ, бе показан по „Шоутайм“ през 2018-а с голям успех. 

Още по темата