Медия без
политическа реклама

Брук Шийлдс разкри, че е била изнасилена като млада актриса

21 Яну. 2023
Кадър от документалния филм Pretty Baby: Brooke Shields.
Кадър от документалния филм Pretty Baby: Brooke Shields.

Брук Шийлдс, която представи на фестивала "Сънданс" в САЩ документалния филм за себе си Pretty Baby: Brooke Shields, разкри, че в началото на кариерата си е била жертва на изнасилване. Бившият топмодел и настояща филмова звезда запазва името на насилника в тайна, пише France24. Пред камерата Брук Шийлдс разказва, че е била потърсена от въпросния мъж, когото е познавала преди това, малко след завършването на университета. Актрисата смятала, че става въпрос за среща във връзка с кастинг. Мъжът завел младата актриса в хотелската си стая под претекст, че иска да й извика такси. След това я изнасилил в банята.

Досега актрисата, която е на 57 години, не е разкривала случилото се публично.

Документалният филм за Брук Шийлдс покава сексуализирането на нейния образ в съвсем крехка възраст. В известния филм на Луи Мал Pretty Baby, едва 11-годишна, тя играе ролята на малолетна проститутка. Година по-рано, по инициатива на майка си, се снима в провокативна гола фотосесия. А на 15 вече е съблечена и в мейнстрийм продукцията "Синята лагуна". 

Въпреки сексуалната експлоатация в младежките си години, Шийлд успява да завърши университета Принстън. В този период тя трудно успява да намери нови роли - част от това търсене е и срещата с изнасилвача. "Моето послание е да бъдеш упорит, и да не позволяваш да се превърнеш в жертва на обществото или на индустрията", каза актрисата на премиерата на филма в щата Юта, където се провежда най-големият фестивал за американско независимо кино. 

Pretty Baby: Brooke Shields бе посрещнат от публиката в "Сънданс" с продължителни овации на крака. В него тя хроникира още начина, по който медиите са били обсебени от загубата на девствеността й, алкохолизма на майка си и първия си брак със световния №1 по тенис Андре Агаси. Със свидетелства във филма се включват нейни прочути приятели като Лайънъл Ричи, Дрю Баримор и Лора Лини. 

Основаният от Робърт Редфорд фестивал "Сънданс" е първият, който се провежда пълноценно на живо от три години насам, след като пропусна две издания заради пандемията. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата