Медия без
политическа реклама

Артисти и певци се включват в "Стефан Данаилов на 80: Години любов"

06 Дек. 2022

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов. Актьорите Асен Блатечки, Иван Юруков, Павел Иванов и певицата Кристина Димитрова са сред участниците в събитието, научи БТА от организаторите. На сцената в Народния театър на 9 декември, петък, ще излязат още Нина Николина, Александър Кадиев, Владо Въргала, Радина Боршош. Шоуто "Стефан Данаилов на 80: Години любов" ще бъде кулминацията в честванията по случай кръглата годишнина от рождението на обичания актьор. 

Сценарият и имената на всички участници се пазят все още в тайна от режисьора Росица Обрешкова, племенница на Ламбо. Заедно със сценографа Елена Иванова и сценариста Георги Тошев те подготвят специална програма, в който студенти и приятели на Мастера ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта от филма за него, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от Златния фонд на БНР. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи "Стипендия на Ламбо" със спомоществователството на фестивала "Сцена на кръстопът", чийто създател е Стефан Данаилов. 

Всички средства от продадените билети ще бъдат дарени на Дома на ветераните на културата и изкуствата в столичния квартал "Захарна фабрика", който Стефан Данаилов подпомагаше и приживе. 

Същия ден - 9 декември, в 12:00 ч. ще бъде открита и фотоизложбата "Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум" в Градската градина. 

Представянето на биографичната книга "Стефан Данаилов. Игра на живот" от Георги Тошев и филма "Ламбо от София" (продуцент и сценарист Георги Тошев, режисьор Ема Константинова, консултант Росица Обрешкова, оператор Борис Пинтев) пък е тази вечер в кино "Одеон". 

----

Има истории, които не са за разправяне. Има и други, които показват що за хора сме били – аз и моето поколение. В нашите истории има идеали, има любов, има приятелство... Важни неща, трябва да се говори за тях. Един ден, когато събереш достатъчно мотиви, напиши нова книга – в нея да не говоря само аз, а и хората, белязали живота ми... И не забравяй, има една дума, на която много държа – ЖИВОТ! Доскоро беше „любов", но днес със сигурност знам, че най-важната дума е „живот"!

Стефан Данаилов (1942-2020)

 

Последвайте ни и в google news бутон