Quantcast

Медия без
политическа реклама

Култов филм на Мел Брукс ще продължи 40 години по-късно

Hulu ще превърне „История на света, част I“ в сериал от 8 части

21 Окт. 2021
Twentieth Century Fox
Мел Брукс като Моисей в „История на света, част I“: „Ето петнайсетте… пардон, десетте заповеди, с които Бог ми поръча да ви запозная“.

40 години след премиерата на култовата комедия на Мел Брукс „История на света, част I“, нейният автор започва работа по „История на света, част II“ — и част III, и IV, и V... чак до част VIII. 

Стрийминг платформата Hulu  е поръчала на 95-годишния Брукс да напише сценария на позабавилите се продължения на класическата комедия, съобщава Variety. У нас филмът се радваше на изключителна популярност в началото на 80-те — зората на пиратските видеокасети и първите видеокасетофони Betamax.

„История на света, част II“ е описан като продължение на част I  от 1981 г., който е съставен от сегменти, разположени в различни периоди от световната история. Сред тях са Каменната ера, Древният Рим и Френската революция. Подобно на повечето творби на Брукс, той включва и музикални номера, сред които песен за испанската инквизиция и „Евреи в космоса“.

Брукс е сценарист и един от петимата изпълнителни продуценти на поредицата. Все още няма информация кои световни исторически събития ще отразява филма. От Hulu са поръчали осем епизода на шоуто. Работата по сценария започва този месец, а снимките — най-вероятно през пролетта на 2022 г. 

„Нямам търпение да разкажа още веднъж истинската истина за всички фалшиви глупави истории, с които светът е живял досега, вярвайки, че това е истинската му история!“, каза Брукс.

Мел Брукс, легенда на комедията и носител на EGOT, (четирите най-важни награди — в телевизията - „Еми“, в музиката - „Грами“, вкиното - „Оскар“ и в театъра - „Тони“ написа и режисира „История на света, част I“, в който изигра и пет различни роли. Сред тях бяха Моисей, крал Луи XVI  и стендъп философът Комикус.  Във филма участваха и звезди като Грегъри Хайнс, Дом Де Луис, Орсън Уелс и много други.

Няколко комедии на Брукс са класирани сред най-добрите за всички времена, като „Пламтящи седла“, „Младият Франкенщайн“, „Продуцентите“ и „Космически топки“. По-късно той с голям успех адаптира за Бродуей „Продуцентите“ и „Младият Франкенщайн“.

Брукс също е продуцирал няколко хитови филма, най-вече „Човекът слон“ на Дейвид Линч. В момента той участва с гласа си в хитовия комедиен анимационен сериал на Netflix Big Mouth, 

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?