Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мадона: Русия ме глоби $1 млн. за гей пропаганда

В света не съществува паричен еквивалент на толкова тежки мъки, оплакват се общественици след концерта й

21 Юли 2020

Певицата Мадона сподели в Инстаграм и Туитър видео от концерта си в Санкт Петербург през 2012 г., в което се изказва в подкрепа на ЛБГТК общността. Звездата заяви в социалните мрежи, че руските власти са я глобили с 1 милион долара за тези думи, но тя не е заплатила глобата.

„Говорих от сцената на концерта в Санкт Петербург. Бях глобена 1 милион  долара от Правителството, защото подкрепих гей общността. Никога не платих ...", написа Мадона.

I made this speech at a concert in St. Petersburg 8 years ago. I was fined 1 million dollars by The government for supporting the Gay community.
I never paid.................... #freedomofspeech #powertothepeople#mdna https://t.co/6wH53V4aUn pic.twitter.com/LGhV5gUerc

— Madonna (@Madonna) July 20, 2020

„Аз съм тук, за да ви кажа, че гей общността и гей хората, тук и по целия свят, имат еднакво право да бъдат третирани с достойнство, с уважение, с толерантност, със състрадание, с любов“, казва още Мадона в записа. Публиката реагира въодушевено, докато певицата на няколко пъти я моли да покаже признателността си към гей общността и пита „С мен ли сте?". 

Руското посолство в САЩ и американското посолство в Москва не са реагирали веднага на искането на телевизия NBC да потвърдят или отрекат твърденията на попзвездата за наложена глоба от 1 милион.

През 2012 г. авторът на закона „за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред деца“ Виталий Милонов обеща да се обърне към правоохранителните органи във връзка с концерта на Мадона, защото реши, че певицата е нарушила неговия закон. След концерта представители на движението „Народен събор“ и „Профсъюз на гражданите на Русия“ заведоха дело срещу Мадона, като обвиниха изпълнителката в насърчаване на хомосексуалността и педофилията и поискаха морално обезщетение в размер на 333 милиона рубли, припомня руското издание Neva.Today. 

В иска си ищците отбелязват, че не е възможно да се оценят  страданията, което са претърпели на концерта в резултат на всичко, казано от певицата — "в света не съществува паричен еквивалент на толкова тежки мъки“. Затова те са предявили иск за символичната сума от 333 милиона рубли. Активистите обещаваха да внесат половината от тази сума в градския бюджет, а другата половина да дарят за "подкрепа на майчинството и детството, сиропиталищата и за изграждането на църкви". 

Според Neva.Today, искът им е бил отхвърлен. Освен това 333 млн рубли са равни на 4.7 млн. долара, а не на 1 милион.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?