Медия без
политическа реклама

Кристоф Ламбер връчи наградите на "Синелибри"

15 Окт. 2019
Кристоф Ламбер
Кристоф Ламбер

Актьорът и председател на журито Кристоф Ламбер връчи голямата награда на кино-литературния фестивал Cinelibri миналата вечер. Церемонията по награждаването на петото издание се състоя в зала 1 на НДК, а след нея бе прожектиран премиерно пред българска публика филмът "Тази, която не съм" с Жулиет Бинош.
Гран при отиде при "Изпепеляване". Мистериозната драма на режисьора Лий Чанг-донг е заснета по разказа на Харуки Мураками "Горящият хамбар" от сборника "Изчезването на слона". "Винаги е трудно да се вземе важно решение, но ние го взехме единодушно. Надявам се да се върна отново в България", каза Кристоф Ламбер при връчването на наградата. Тя беше приета от Христо Христозов, който е разпространител на лентата за България. В журито бяха още световноизвестният румънски режисьор Раду Михайлеану, писателят (продължил култовата трилогия на Стиг Ларшон "Милениум") Давид Лагеркранс, актрисите Ирини Жамбонас ("Маргарит и Маргарита", "Посоки", "В кръг") и Лоредана Каната ("Младост" на Паоло Сорентино) и др.
Второто място в конкурса на "Синелибри" е за "Заличено момче", а трето - за "Продавачът на вестници и цигари". Фестът продължава до 20 октомври с прожекции на филми извън конкурсната програма.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата