Quantcast

Медия без
политическа реклама

Коледни концерти онлайн, подбрани лично от Найден Тодоров

01 Дек. 2021

От 11 декември 2021 до 10 януари 2022 г. Софийската филхармония и платформата Neterra.TV+ представят първия онлайн фестивал за любителите на класическата музика. Селекцията от 12 коледни и новогодишни концерта е подбрана лично от директора на Националния оркестър маестро Найден Тодоров. Тя включва изпълнения на Берлинската, Виенската и Нюйоркската филхармония, на Лондонския симфоничен оркестър, както и два блестящи концерта на Софийската филхармония.

Ценителите на класиката ще могат да се насладят на диригентите Херберт фон Караян, Даниел Баренбойм, Валери Гергиев, Густаво Дудамел, както и на изпълнения на именитите солисти Джошуа Бел, Евгений Кисин, Марта Аргерич, Даниил Трифонов, Хърби Хенкок, както и на оперните звезди Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън, Аида Гарифулина.

Селекцията ще е налична между 11 декември 2021 г. и 10 януари 2022 г. за територията на България, като желаещите могат да закупят билети както за отделен концерт, така и пакети за достъп до три, шест или всички дванайсет концерта. Не е необходим абонамент за платформата. Цената е 10 лева за един концерт, 20 - за три, а за всичките 12 - 50 лв. 

„Софийската филхармония винаги се е стремила да бъде близко до своята публика и да я среща с изключителни таланти от страната и всички краища на света. Радвам се, че благодарение на платформата Neterra.TV+ тези срещи могат да стават в уюта на собствените ни домове. Убеден съм, че концертите, които сме избрали, ще допринесат за една по-бляскава празнична атмосфера. Желаем ви весели празници и прекрасни емоции с класическата музика и близките хора!, споделя диригентът Найден Тодоров.

От началото на пандемията платформата Neterra TV+ е била домакин до онлайн издания на фестивалите Master of Art, Cinelibri, Sofia MENAR, Златен кукер и др. В нея потребителите могат да гледат и някои от най-добрите нови български филми („Голата истина за група „Жигули“, „Възвишение“, „В кръг“, „Слава“, „Диви и щастливи“ и др.), а също и концерти и събития на живо. 

 

Още по темата