facebook
twitter

Култура

Илон Мъск: Пирамидите са построени от извънземни

Египет: Не са, елате да се уверите лично
1 257

Предприемачът Илон Мъск обича да привлича вниманието. Тези дни успя да го направи не само с факта, че в края на миналата седмица на Земята успешно се върнаха астронавтите, излетели два месеца по-рано с ракета на неговата компания SpaceX, но и с конспирациите в Туитър профила си. Той публикува поредица туитове, в които споделя няколко факта за пирамидите в Египет.

Сред тях и коментар за най-високия построен от човека обект в продължение на 3800 години история - Хеопсовата пирамида: "Очевидно извънземните са построили пирамидите!".

Дори изказването да е било шега, то привлече вниманието и на министъра на международното сътрудничество на Египет Раня А. Ал Машат. "Следя работата ви с възхищение. Каня Вас и SpaceX да анализирате документите, показващи как са построени пирамидите, а също и да видите гробниците на строителите им. Господин Мъск, очакваме ви", отговори му тя в Twitter.

Мъск не реагира директно на поканата, но след нея добави в профила си статия на Би Би Си, описваща процеса на построяване на Хеопсовата пирамида. В нея се казва, че монументалната гробница е била построена от около 4000 основни строители, които са имали до 20 000 души помощници. Строежът е продължил 20 години.

Мъск надали ще има време да посети Египет, тъй като кацането на капсулата е само началото на поредица важни проекти за SpaceX, включително завършване на най-мощната ракета и кораба Starship, заключават агенциите.

И все пак коментарът му беше достатъчен да провокира множество дебати в Twitter, в които се развиват най-различни теории за произхода на пирамидите. Една от тях е "компромисна" - че извънземни са помагали на хората с инструкции как да ги построят. Историческите факти обаче не подкрепят тези идеи.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кание Уест: Кандидатирам се за президент на САЩ

05.07.2020

Обновена

2751 11
"Дракон"-ът на SpaceX се скачи с МКС

31.05.2020

6283 72
Съединените щати рестартираха космическата си програма

30.05.2020

Обновена

9876 79

Коментари

Justinian2
снимка на Justinian2

Тривиален факт. В пирамидите има каменни блокове с маса десетки тонове , които са издигнати на височина , която не е по силите и на най-мощната съвременна подемна техника.

Влез или се регистрирай за да коментираш