Медия без
политическа реклама

И Black Eyed Peas пристигат за концерт в Бургас

С хитовете Pump It и Mamacita, но без оригиналната вокалистка Фърги

05 Юни 2023
"Блек айд пийс" днес.
BPM Events
"Блек айд пийс" днес.

Тази година концертното лято ще е в Бургас: след като в предишните месеци бяха обявени концерти на Franz Ferdinand, Editors, Nothing but Thieves, Рошийн Мърфи, "Морчиба" и Софи-Елис Бекстър (всички те в началото на август), сега на пристанище Бургас акостират и звездите от "Блек айд пийс". Техният концерт е на 22 юли.

За групата това ще бъде първо гостуване у нас в над 25-годишната й история. Организаторите на Burgas Breeze Fest, на чиято сцена ще излезе квартетът, отбелязват, че това е единственото гостуване на Black Eyed Peas в югоизточна Европа за предстоящото лято. 

Оригиналното креативно трио Will.i.am, Taboo и Apl.de.ap ще излезе под прожекторите на пристанище Бургас, но не и най-популярната и обичана певица на бандата - Фърги. "Блек айд пийс" пристигат у нас с новата си вокалистка Джей Рей Соул. Пълното име на филипинската перла, която е само на 25 години, е Джесика Рейносо. 

През 2018 г. тя стига до финала в предаването The Voice: Philippines, където е в отбора на атрактивния член на формацията Apl.de.ap. Още щом я чува за пръв път, рапърът се обръща на треньорския стол и с възхита от гласовите ѝ възможности я приема в своя тим. През същата година Джей Рей Соул се присъединява неофициално към групата, след като става ясно, че Фърги желае да се отдаде на майчинство.

През 2019-а филипинката е официално поканена като вокалистка в световното турне на Black Eyed Peas, а малко по-късно излиза и общата ѝ песен с групата Mamacita, която достига до челните места в музикалните класации. 

"MAMACITA" available at: https://Black-Eyed-Peas.lnk.to/MAMACITAhttps://www.youtube.com/watch?v=aC7kn9cM1g0Follow Black Eyed Peas onlineFacebook: https://www...

Black Eyed Peas започват кариерата си в Лос Анджелис. В началото групата се състои от Will.i.am и Apl.de.Ap, които са приятели от детинство. Никол Шерцингер също е поканена, но тя вече е член на Eden's Crush и затова не може да се включи. Третият член на състава – Taboo, се присъединява по-късно. Скоро "Интерскоп рекърдс" забелязват таланта им, чиято музика е смесица между хип-хоп, аренби, джаз и соул, като подписват договор през 1997 г. Големият успех идва шест години по-късно с третия албум Elephunk, в който първата певица на бандата Ким Хъл е заменена от Стейси Ан Фъргюсън (Фърги).

Mamacita, Pump it, Simply the Best и още от големите хитове на Black Eyed Peas, както и песни от новия им албум Еlevation ще звучат на живо само на 22 юли в България.

Подгряващи ще бъдат родните звезди от "Молец", а освен от България се очакват фенове и от Турция, Гърция и Румъния. Билети се продават в Еventim и в bilet.bg на цени от 120 и 250 лв. (за ВИП пропуски), след като най-евтините "рано пиле" вече бяха изчерпани. Деца от 7 до 12 години влизат с пълнолетен придружител и символичен билет на цена 9 лева. 

Продължителността на Burgas Breeze Fest е фиксирана от 17 часа до 3 след полунощ - възможно е организаторите от BPM Events да са предвидили и нещо друго на сцената.

Ключови думи:

Black Eyed Peas, Бургас

Още по темата