Медия без
политическа реклама

Hills of Rock в Пловдив става още по-разтърсващ с BMTH

Британската метълкор група ще е вторият хедлайнер на фестивала в Пловдив

Гостуването на Bring Me the Horizon, начело с вокалиста си Оливър "Оли" Сайкс, ще бъде едно от най-големите събития за почитателите на съвременния метъл звук у нас.
ЕПА/БГНЕС
Гостуването на Bring Me the Horizon, начело с вокалиста си Оливър "Оли" Сайкс, ще бъде едно от най-големите събития за почитателите на съвременния метъл звук у нас.

Голямата българска фенска маса на британската метълкор машина Bring Me the Horizon (или BMTH) може да бъде предоволна - любимата група ще гостува у нас това лято. Четворката от Шефилд ще бъде хедлайнер във втората вечер (26 юли) на фестивала Hills of Rock 2024, който ще се проведе край гребния канал в Пловдив. Както е известно, първата вечер (25 юли) ще бъде оглавена от американските титани Korn. Организаторите от Fest Team все още пазят в тайна третото голямо име, което ще е в последната вечер.

Bring Me The Horizon идват в България на върха на славата си, което е събитие за българската музикална сцена. Групата спечели тази година награда "Брит" за най-добро рок/алтернатив изпълнение, има зад гърба си и над 5 млн. продадени албума, като е канена за хедлайнер на най-големите метъл фестивали.

През последните години музикантите от BMTH, които стартираха кариерата си с праволинеен метълкор саунд, направиха някои промени в стила си. Едно от доказателствата бе включването на мотиви от българската народна песен "Ерген Деда" в тоталния хит Parasite Eve. Разбира се, очакват се и другите големи хитове - Shadow Moses, Sleepwalking, Can You Feel My Heart, Drown, Throne, True Friends, Follow You, Mantra, Wonderful Life, Medicine, Teardrops и др. Ще има и парчета от предстоящия албум Post Human: Nex Gen, чието издаване бе отложено от 15 септември м.г. за това лято, заради напускането на кийбордиста на групата Джордан Фиш.

В следващите седмици се очакват още попълнения в програмата на Hills of Rock 2024, включително и на другите две сцени - "На тъмно" и "Строежа". В системата на Ticket Station в момента се предлагат пропуски за един ден (110 лв.), както и за трите дни (180 лв.). След изчерпването им цената им ще се повиши.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Хилс ъф рок, Hills of Rock