Медия без
политическа реклама

Burgas Summer Live набъбна с още една вечер

Years & Years и Oscar and the Wolf са големите звезди за новообявената до момента дата 12 август

Постерът за хедлайнера на 12 август - Years&Years - проектът, зад който стои всъщност в момента най-вече Оли Александър.
FEST TEAM
Постерът за хедлайнера на 12 август - Years&Years - проектът, зад който стои всъщност в момента най-вече Оли Александър.

Пристанището в Бургас вече окончателно се утвърди като може би най-горещото музикално място това лято, след като стана ясно, че ще има още една вечер под шапката на фестивала Burgas Summer Live.

Това ще е 12 август, единствената свободна до момента дата от уикенда 11-13.VIII. Това ще е вечерта, подчинена на електро-поп изпълнители, като отново са потвърдени много популярни и актуални в момента имена в Европа. Хедлайнер ще е Years & Years - проектът на Оли Александър, който се радва на огромен интерес сред младата аудитория, особено след последния му албум Night Call (2022), който стана №1 на Острова.

Преди него същата вечер ще излезе белгиецът Макс Коломби, познат под артистичния си псевдоним Oscar and the Wolf. Той също се изявява в сходен стил - електро поп и дрийм поп. Изпълнителят нашумя през 2014 г. с успешния си дебютен албум Entity, като до момента събира също голяма фенска маса.

В допълнение организаторите от Fest Team обявиха още две групи за 13 август, когато хедлайнери ще са британците Editors. Вечерта ще бъде допълнена от две чудесни групи от Острова, които до момента не са идвали у нас. Temples са една от нашумелите нео-сайкъделик групи, които преди около месец издадоха успешен нов албум - Exotico. А пък Shame са от Южен Лондон и са сред младите пост-пънк групи, за които се говори много в момента. Водени от енергичния си вокалист Чарли Стийн, те също са на турне - заради излезлия през февруари албум Food for Worms, най-добрият до момента в кариерата им. Същата тази вечер ще бъде открита от българската формация ALI.

Както е известно, на 11 август уикендът ще бъде открит от шотландците Franz Ferdinand, англичаните Nothing But Thievеs и най-успешната българска инди-рок група Hayes&Y.

А първото обявено до момента събитие за Burgas Summer Live е "дамската вечер" на 6 август - Рошийн Мърфи, "Морчиба", Софи Елис-Бекстър и българската група "Фючър шок".

Еднодневни билети за всички концерти се продават в мрежата на ticketstation.bg, а от 9 май ще бъдат пуснати и комбинирани пакетни цени за тридневни и четиридневни билети за публиката, която планира да посети повече от едно от серията събития от Burgas Summer Live. Всички, които до момента са закупили еднодневни билети, ще могат да допълнят своите пропуски.

Още по темата