Медия без
политическа реклама

Порт Бургас посреща още един голям концерт

Световноизвестната британска пост-пънк група "Едитърс" се завръща в града на 13 август

Постерът за концерта на Editors в Бургас това лято.
FEST TEAM
Постерът за концерта на Editors в Бургас това лято.

Пристанището в Бургас се очертава като едно от местата, където това лято любителите на актуалната световна рок музика ще могат да чуят свои любими групи. След като преди месец стана ясно, че там на 11 август ще свирят шотландците Franz Ferdinand и англичаните Nothing But Thieves, днес организаторите от Fest Team направиха още един анонс.

На 13 август бе обявен концерт на световноизвестната британска пост-пънк група Editors. Шоуто отново ще е под шапката на Burgas Summer Live, като съседните дати предполагат цял уикенд с качествена музика за любителите на този жанр в България. Събитието е с подкрепата на Община Бургас.

Гостуването на Editors ще е едно от събитията това лято у нас. Групата от Бирмингам продължава да е на върха на славата си над 20 години след началото на своята кариера. Водени от магнетичния баритон на фронтмена си Том Смит, те са на световна обиколка по представянето на най-новия си албум - EBM (2022). В него те правят още по-голям завой от първоначалния си стил и наблягат на електронния саунд. Самите те определят новите си песни като ню уейв и индитроника.

Разбира се, ще звучат и големите хитове, с които Editors спечелиха стотици хиляди фенове - Bullets, Munich, Smokers Outside the Hospital Doors, The Racing Rats, Papillon, You Don't Know Love, Sugar и др.

Editors Papillon (c) (C) 2009 Kitchenware Records Ltd under exclusive license to Sony Music Entertainment UK Limited

Том Смит изпя тези песни и единственото до момента гостуване на Editors в България. То бе точно преди 10 години - през 2013 г., отново в Бургас, на несъществуващия вече фестивал "Спирит оф Бургас". А тази изява потвърди реномето на британците като една от най-добрите концертни групи в света. По тази причина те са редовен участник на най-големите европейски музикални фестивали.

Преди Editors на сцената ще се качи една от най-актуалните български групи - ALI, която в случая е един от най-удачните избори за съпорт.

Билетите за концерта на 13 август вече са в продажба в мрежата на Ticketstation на цени от 99 до 220 лв. За членовете на Fest Club пропуските ще струват от 88 до 200 лв.

Последвайте ни и в google news бутон