Медия без
политическа реклама

Анджелина Джоли ще се бори с талибаните

02 Септ. 2021
EPA/BGNES
Анжелина Джоли

Анжелина Джоли, която се явява пратеник на ООН по въпросите за бежанците, си направи официален акаунт в Instagram, и за два дни на него  записаха повече от 7 млн. последователи. 

В първия си пост актрисата изразява подкрепата си за народа на Афганистан, където на власт дойде движението на талибаните. Тя обещава и по-нататък да споделя истории на афганци, за да поддържа вниманието на обществеността към ситуацията в страната:

 

„Бях на афганистанската граница две седмици преди терористичните атаки на 11 септември, където срещнах афганистански бежанци, спасяващи се от талибаните. Беше преди 20 години. Това е невъзможно е да се гледа без болка, тъй като сега тези хора отново са принудени да бягат, поради страха и несигурността, обхванали страната.  

В момента хората в Афганистан губят възможност да изразяват себе си и да общуват свободно в социалните медии. Дойдох в Instagram, за да споделям техните истории, както и гласовете на хора от цял ​​свят, които се борят за основните си човешки права“.

Публикацията беше придружена от писмо от афганистанска тийнейджърка. В него момичето описва страха на населението от новата власт и казва, че гражданите няма да могат да се върнат скоро към нормалния живот: 

„Откакто дойдоха, живеем в страх. Мисля, че нашите права ще бъдат сериозно нарушени — няма да можем да ходим на училище и да работим. Вярно е, че сред нас има хора, които вярват, че талибаните са се променили, но това е малко вероятно, защото те имат много тъмно минало“ 

Още по темата