facebook
twitter

Автомобили

"Силвърстоун" може да остане без състезание от Формула 1

149
ЕПА/БГНЕС
Тазгодишното състезание на "Силвърстоун" бе спечелено от Себастиан Фетел с "Ферари".

Формула 1 може да провежда Гран при на Великобритания, но не на легендарната писта "Силвърстоун". Шефът по търговските въпроси на F1 Шон Брачес предупреди собствениците на трасето, че ще намерят заместник, ако те не подпишат нов договор. "Силвърстоун" е собственост на British Racing Drivers’ Club, а договорът й изтича в края на следващата година. Собствениците искат Формула 1 да намали таксата за участие, но това най-вероятно няма да стане.

"Ние сме с 68-годишна история, a природата на състезанието е динамична. "Силвърстоун" беше първата Гран при, но ние не сме се състезавали на "Силвърстоун" през всички тези 68 години. Състезанието се е провеждало на "Брендс Хеч" и на други места. Нищо не е неизменно в този спорт, особено мястото на състезанието. Ние правим всичко възможно да запазим някои стартове, но все пак сме бизнес", каза Брачес.

Гран при на Великобритания е във Формула 1 още от 1950 г., а до 1986-а "Силвърстоун" делеше състезанието с "Брендс Хеч", преди да го вземе самостоятелно.

Ключови думи:

Формула 1
Все още няма коментари

Още

Новият президент се кани да извади Мексико от Формула 1

10.12.2018

449
Брекзит спъва Формула 1

08.12.2018

482 2
Льоклер изпревари Фетел в дебюта си за "Ферари"

29.11.2018

232

Влез или се регистрирай за да коментираш