Quantcast

Медия без
политическа реклама

Hyundai с втора поредна награда "Световен автомобил на годината"

06 Апр. 2023АЛЕКС МИЛЕВ
Президентът на "Хюндай Мотор Къмпани" Чанг Дже-хун (вдясно) приема наградата.

На тържествена церемония в рамките на автомобилното изложение в Ню Йорк бяха наградени най-добрите автомобил за 2023 г. Те се определят от жури, в което влизат 105 журналисти от цял свят.

Титлата "Световен автомобил на годината" за 2023 г. отиде при електрическия Hyundai Ioniq 6. Във финала той успя да се справи с конкуренцията на BMW X1/iX1 и Kia Niro. Така компанията производител записа втора поредна победа в престижния конкурс, след като през 2022 г. първото място в основната категория беше за Ioniq 5.

Освен това Ioniq 6 беше признат още за "Най-добър електрически автомобил" и спечели първото място в категорията "Най-добър дизайн". Друг корейски електрически модел - Kia EV6 GT, беше обявен за "Най-добър спортен автомобил в света".

Единствените категории, в които корейските автомобили не бяха обявени за най-добрите в света, бяха "Най-добра луксозна кола" и "Най-добра градска кола". В първия случай победата отиде при американския електрически автомобил Lucid Air, а във втория - при френския кросоувър Citroën C3.

"Щастливи сме да получим тази престижна награда за втора поредна година. Тя признава огромния талант и неуморните усилия на всички в "Хюндай Мотор Къмпани" да пуснат на пазара електромобили като Ioniq 6. Тази награда потвърждава нашия ангажимент да бъдем световен лидер в електрификацията на превозни средства и ще послужи като тласък на нашите усилия като интелигентно решение доставчик на новата мобилност", коментира Чанг Дже-хун, президент и главен изпълнителен директор на "Хюндай Мотор Къмпани", който пък беше обявен за "Личност на годината в автомобилната индустрия".

Още по темата