Quantcast
Външният министър се сдоби с двама заместници | СЕГА
facebook
twitter

България

Външният министър се сдоби с двама заместници

Стар кадър влиза като заместник-министър в туризма
818
 БГНЕС

Външният министър Светлан Стоев, който досега работеше с недоокомплектован екип, се сдоби с двама заместници. Със заповед на служебния премиер Стефан Янев на позиците са назначени дългогодишните дипломати Тодор Чуров и Василий Такев. 

Чуров е заемал поста зам.-министър при няколко правителства. Бил е заместник-ръководител на посолството ни във Вашингтон, посланик на България в Кувейт, постоянен представител и ръководител на Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, а от 2016 г. до 2021 г. е посланик на България в Румъния, припомнят от правителствената пресслужба. Василий Такев също има опит като зам.-министър във външно министерство. Бил е посланик на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия, работил е и като постоянен секретар на МВнР. В момента е генерален директор „Двустранни отношения“ и „Европейски въпроси“ в МВнР.

Ново старо попълнение има и в министерство на туризма. За зам.-министър в сектора е назначен кадър от времето на ГЕРБ - Ирена Георгиева. Георгиева е била зам.-министър на туризма от 2015 до май, 2021 г. Георгиева има над 25 години професионален опит като ръководител на туристически агенции. От 2009 до 2013 година е била и председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. 

 

Още

БСП вкара в Министерството на туризма и човек от Библиотекарския

11.01.2022

8669
Новата власт залага на по-малко чиновници, но с повече началници

11.01.2022

МИЛА КИСЬОВА

6706
България ще спасява туризма с лика на Христо Стоичков

05.01.2022

999