Медия без
политическа реклама

Вл. Горанов: Асен Василев угажда на Борисов и Пеевски

26 Ноем. 2023
Владислав Горанов в студиото на БНР.
БНР
Владислав Горанов в студиото на БНР.

"Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски. Няма нещо, за което не им е угодил. Лошото е, че докато им угажда, минават и неговите щуротии. Василев, целейки да е на власт на всяка цена, допуска много компромиси, ако въобще има някаква ценностна система в главата му по отношение на публичните финанси."

Това заяви пред БНР бившият министър на финансите Владислав Горанов по отношение на сегашния ресорен министър. Според него обаче лидерът на ГЕРБ трябва да внимава:

"Докато ги търпи, да не го заподозрат, че и той е виновен за дивотиите, които се случват под тяхното управление, защото тогава има риск да ерозира партията, а тя е най-големият му актив. Ако се счупи ГЕРБ, на практика целият политически капитал на Бойко Борисов ще бъде ерозиран", смята Горанов.

А за Делян Пеевски той отбеляза, че отстрани изглежда, че "отмъщава на всички, които се опитаха да го притиснат в ъгъла, да го стигматизират, да го направят олицетворение на нещо лошо".

Бившият финансов министър коментира и бюджета за 2024 г. По думите му страната се намира "в странната ситуация, в която парламентът да пази бюджета от финансовия министър".

Според Горанов не е време за избори, защото те няма да донесат нищо ново: "Ако сега се скарат, след един месец ще трябва да се сдобряват в същия формат."

Той изказа и мнение, че "Демократична България" има различен начин на мислене, но в момента партията е заела позиция "да премълчават и да преглъщат всички неща, които до преди няколко години бяха ценност за тях".

Пред БНР Владислав Горанов коментира и включването си в списъка "Магнитски". Той заяви, че аргументите за това са "некоректни". И изтъкна, че няма нито едно доказателство по твърденията на Васил Божков: "Измишльотини. Не му прави чест. Не знам какво си мисли, че ще постигне по този начин."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата