Медия без
политическа реклама

Тримата отлъчени от ''Възраждане'' стават независими депутати

Според Николай Дренчев националистите на Костадин Костадинов са придобили екстремистки образ

12 Февр. 2024
Вече независимият депутат Николай Дренчев.
Илиана Димитрова
Вече независимият депутат Николай Дренчев.

Тримата отлъчени от "Възраждане" и от парламентарната група на партията народни представители Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев остават в парламента като независими депутати. Това съобщи на пресконференция в Ловеч Николай Дренчев, който потвърди, че съпругата му Красимира Дренчева, също е отлъчена от "Възраждане" и днес ще подаде молба за напускане на партията, предаде БНР.

Утре пък тримата отлъчени заедно с общинските съветници, заради които станаха сътресенията в партията, ще разкажат пред журналисти какво точно се е случило в редиците на "Възраждане'', за да се стигне до раздора.

Николай Дренчев поясни защо остава в парламента като независим депутат: "Решението беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора. В един момент отваря огромни възможности да работя за региона без тези идеологически окови, които са се налагали от принадлежността ми към една, организация, добила, за съжаление, екстремистки образ. Това, че в някаква степен не съм част от организацията и няма да получавам директни команди от националното ръководство, в никакъв случай няма да ми пречи да работя за благото на народа, за благото на хората и да докажа, че не съм бил купен, че не съм бил предател".

Николай Дренчев уточни, че както той, така и останалите, отлъчени от "Възраждане", все още са членове на партията: "В момента и общинските съветници, поне на теория, няма как да са изключени от "Възраждане", защото процедурата по устав не е такава. Друг е проблемът, че очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен. За да бъда изключен, трябва да се свика Конгрес.

Николай Дренчев очаква ударите от страна на Костадин Костадинов срещу семейството му да продължат: "Най-вероятно Димо Дренчев (братът на Николай Дренчев, согото влязоха в парламента, б. ред.) ще бъде подложен на сериозен натиск и ще бъде принуден или сам да напусне или ще го изгонят и него". 

''Сега'' припомня, че когато се разигра скандалът с ''Възраждане'' Дренчев  призна, че е уморен от работата в парламента, както и че "Възраждане'' не могат да свършат нищо конструктвно. "Няма да ми липсва, ако напусна", заяви той по повод Народното събрание. 

Освен с това, че влезе в парламента заедно с брат си, Николай Дренчев  стана известен с изказването си в предаването "Панорама'' по БНТ, че единствената му критика към Путин е, че не е направил блицкриг в Украйна.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата