facebook
twitter

България

Терасата на шефа на КПКОНПИ все пак е негова

Общината нареди да се съборят двата навеса, но замълча за незаконните сауна и барбекю на Пламен Георгиев
2512
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Терасата от 186 кв. м фигурира в нотариалния акт на Пламен Георгиев, съобщиха от район "Слатина". Достъпът е само от неговото жилище и не е обща част.

8 години след събарянето на незаконното барбекю на Доган в Сараите в Бояна предстои ново знаково събаряне. Двата дървени навеса на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев трябва да бъдат премахнати, тъй като са изградени над най-високата според строителните разрешения точка на покрива на сградата - т.нар. кота "корниз". Това е решението на служителите от столичния район "Слатина" след извършената проверка в тризонета на Георгиев. "При проверката на терасата служителите установиха, че има изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на самата сграда, и съответно трябва да бъдат премахнати. Съставен е констативен акт и ще бъде издадена заповед за тяхното премахване. "Навесите са правени далеч преди последният собственик на имота да го придобие", съобщи кметът на района Наталия Стоянова пред БНР. Преди да се издаде заповедта за премахването, констативният протокол трябва да се изпрати на дирекция "Общински строителен контрол", която да го потвърди или отхвърли, каза още кметът. След това ще се издаде и самата заповед, която ще бъде връчена на собственика на имота. След това той ще реши дали да я обжалва, или не.

От думите на кмета на "Слатина" обаче не става ясно каква ще е съдбата на сауната и барбекюто на терасата на Георгиев. Сауната е за шести души, има и зимна, и лятна градина. Постройките не са споменати в заповедта, въпреки че преди седмица от местната общинска администрация съобщиха специално за сауната, че е без документи. 

Терасата от 186 кв. м към тризонета на Пламен Георгиев е негова собственост, а не е обща част към цялата сграда, както твърди шефът на антикорупционната комисия, съобщи още кметът на "Слатина" пред Медиапул. Площадката е записана в акта за собственост на имота и до нея има само един излаз - през апартамента на Георгиев, поясни Стоянова. "Терасата не би следвало да е обща част. Тя е включена в документ за собствености и към нея има излаз само от едно място", казва кметът. 

Скандалът с Георгиев започна след разследване на "Биволъ" и Антикорупционния фонд, в което те откриха, че в декларацията пред собствената му комисия Георгиев не е декларирал терасата, а сделката за друг негов имот е вписана в нотариалния акт дори под данъчната оценка. 

В момента Пламен Георгиев е в отпуска по предложение на премиера Бойко Борисов, докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки. В официална писмена позиция той обясни, че обширната тераса е част от общите части на кооперацията и затова не я е декларирал като своя. Пред журналисти преди 3 седмици Георгиев отказа да отговори на въпроса колко души ползват терасата. Но се оказа, че фигурира в нотариалния акт за жилището и в договора за ипотека. А за другия имот Георгиев извади спешно нова данъчна оценка, която е по-ниска от декларираната в нотариалния акт стойност на сделката. 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

През ремонтирано кръстовище в София се минава само с гумени ботуши

05.12.2019

1312 18
София за пръв път обсъжда публично правилника на СОС

05.12.2019

155 1
„Графа" вече плаче за ремонт

Коментари

ablepsia

Предлагам да се проверят не само терасите, ами и апартаментчетата за по 60 000 лв. на сите конпири, хеле пък на заместника на тогоз. Обаче не от цацатурата/гешефтурата, не от ДАНС или конпирите, ми от нарочно сформирана правна комисия от независими юристи. Както и  цъфтановия персонален асансьор, изкопите, тераските и прочието придобивки на сите овластени.

RanBosilek
снимка на RanBosilek

***

Памфуций
снимка на Памфуций

Терасата от 186 кв. м към тризонета на Пламен Георгиев е негова собственост, а не е обща част към цялата сграда, както твърди шефът на антикорупционната комисия, съобщи още кметът на "Слатина" пред Медиапул. Площадката е записана в акта за собственост на имота и до нея има само един излаз - през апартамента на Георгиев, поясни Стоянова. "Терасата не би следвало да е обща част. Тя е включена в документ за собствености и към нея има излаз само от едно място", казва кметът. 

А г-жа Стоянова каза ли нещо за новата данъчна оценка, която Георгиев размахваше пред медиите. Тая данъчна оценка трябва да е била издадена от нейната администрация.

Best IPTV

best proxy browser online :

 

https://proxybrowser.online

 

unblock sites,facebook and youtube.

дядо яга

Че е негова, негова е....То е ясно на всеки, който има мъничко познания в материята. Тази защитна теза бе на хванатия в крачка, първичното паникьорско отричане, белким се размине някак си. Няма начин да не е знаел, след като си е чел нотариалния акт и я платил....Другото е признание за дебилност.... Жалкото е, че демонстрирайки такова недостойно поведение, и лъжейки ни нагло в очите, презирайки обществената интелигентност, разбираме, че на точно на тази особено овластена позиция на органа, от който зависи  безапелационно присъдата виновен - невинен,  стои все още точно такъв човек. Ослушва се и чака да се размият нещата, както впрочем масово и до сега правят за своите си хора. А не трябва. Ако остане, и трябва да решават аналогичен казус за някой друг, то как точно ще решават по съвест подчинените му? Дали по съвест? Или по иструкция?

buratinob

И сега като дойде новият хит:

Терасата Ми е по-голяма от терасата Ти!

И така цяло лято.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×